Віра Олександрович

У Тернополі – новий начальник міської поліції

Осадца

Новим начальником міського відділу поліції у Тернополі став Сергій Осадца. «Старого» очільника Сергія Гаврилюка за ротацією відправили у Підволочиський район.

Про це стало відомо під час засідання оперативного Штабу із подолання надзвичайної ситуації сьогодні, 24 квітня. Оголошення про кадрові зміни зробив особисто міський голова Сергій Надал. Принагідно він привітав «новачка» і запропонував внести зміни у документи Штабу, аби ввести туди Сергія Осадцу і вивести попередника.

Штаб1
Штаб1

Нагадаємо, у Тернополі пан Осадца – відомий. Так, 1 листопада 2018 р. його представляли особовому складу Тернопільського районного відділення поліції Тернопільського відділу поліції ГУ НП у Тернопільській області як керівника слідчого відділення Тернопільського РВ поліції. Втім, останнім часом підполковник поліції обіймав посаду начальника Теребовлянського відділу поліції.

Новий начальник міського відділу поліції сьогодні у Ситуаційному центрі не перебував, а лише виходив на відеозв’язок. Принагідно він повідомив присутнім останню актуальну поліцейську статистику.

Осадца1
Осадца1

- Серед повідомлень, що надійшли у поліцію за останній час, лише 33 було про порушення карантинних заходів, - каже він. – Надходила інформація і про осіб, які мають бути на обсервації, і про торгівлю, на яку наклали заборону. Окрім того, ми зафіксували кілька скарг на людей, які перебували у громадських місцях без маски та не дотримувалися інших карантинних вимог.  

За його словами, у наступні вихідні поліцейські працюватимуть у посиленому режимі. Зокрема, будуть додаткові наряди на набережній ставу, на пляжі «Дальньому» та біля цвинтарів. Власне, кладовища будуть контролювати особливо ретельно, бо чимало людей можуть захотіти відвідати могили рідних і близьких у Поминальну неділю.

- Звісно, робота у районі та у місті – трохи різниться, - визнає він. – Тому буду вдячний за поради, щоб налагодити зі Штабом максимальну співпрацю.

Осадца2
Осадца2

До речі, йшлося і про новацію, що запрацювала буквально кілька днів тому. Адже у постанову Кабміну щодо обмежувальних заходів під час карантину ввели зміни, що стосуються громадян, які приїхали з-за кордону і мали перебувати на самоізоляції. Так от, тих, хто користуватиметься гаджетами зі спеціальним додатком і перебуватиме вдома – на самоізоляції, тепер постійно перевірятимуть поліцейські.

Фото із відкритих джерел і трансляції засідання Штабу на сторінці Сергія Надала у соціальній мережі «Фейсбук» 

Вибір читачів за тиждень

Відео