Постане перед судом: директор будівельної фірми хотів «заробити» на ремонті дороги у Чорткові 230 тисяч гривень

d1c7e3fb85455290e42caf328b76cc967018ecbc

Виконуючи підрядні роботи з капітального ремонту однієї з вулиць в Чорткові, директор фірми вирішив не перейматися дотриманням норм та стандартів будівництва доріг. У результаті бюджет Чорткова зазнав збитків на понад 230 тисяч гривень. 

У ході досудового розслідування було встановлено, що між 40-річним директором фірми (уродженець Вірменії, проживає у м. Хмельницький) та чортківським комунальним підприємством було укладено договір про проведення капітального ремонту дорожнього покриття однієї з вулиць міста.

Проте підрядник, неналежно виконуючи свої службові обов’язки через несумлінне ставлення до них, не здійснюючи належного контролю за якістю матеріалів та обсягами проведення дорожніх будівельних робіт, порушив державні будівельні норми. Не усунувши недоліків, посадовець підписав акти приймання виконаних робіт  й отримав з бюджету обумовлену договором суму.

Протиправні дії посадовця  кваліфіковано відповідно до частини 1 статті 367 ККУ.  Санкція статті передбачає обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео