Оксана Бучко

Тернополяни не зможуть виїхати на сезонні роботи за кордон

Zaboroneno-viyizd-za-kordon-yak-viyaviti-i-shho-robiti

Тимчасову заборону на виїзд за кодон прийняли у Кабінеті Міністрів України. Тож тернополяни наразі можуть розраховувати лише на можливість залишити країну через наземні пункти пропуску у разі потреби відвідування родичів, котрі проживають у країнах Європейського Союзу. Доки триватимуть такі обмеження – не уточнили.

Про це повідомив посол Естонії в Україні Каймо Кууск, передає ERR.

- Фінляндія хотіла ввезти сезонних працівників, загалом 14 тисяч осіб. Були тривалі переговори і врешті Фінляндії вдалося вмовити Україну. Однак після доправлення перших 200 осіб до Гельсінкі уряд України припинив подальші чартерні рейси, сезонних працівників більше за кордон не випускають, - сказав він.

Також не вистачає робочих рук у Польщі, де планують організовувати чартерні рейси для українських робітників.

Загалом, пандемія коронавірусу змусила повернутись в Україну близько мільйона людей з різних країн. Як заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, ці люди могли б залишитися вдома і сприяти розвитку національної економіки. Водночас у рамках створення сотень тисяч нових робочих місць йдеться про оплату лише до 8 тисяч гривень.

До слова, Тернопільська область у квітні у міський бюджет отримала на 19,8% менше надходжень у порівнянні з попереднім місяцем – 187,58 млн грн.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео