Віра Олександрович

Левову частку коштів на Тернопільщині забезпечує земля

Земля

Землекористувачі вже сплатили за землю на Тернопільщині - 82,6 млн грн. Причому левову частку забезпечили юридичні особи.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- У надходженнях до місцевих бюджетів Тернопілля плата за землю посідає третє місце за обсягами і становить майже 10% загальних надходжень, - уточнюють у податковій. - Цьогоріч упродовж І-го кварталу у місцевих бюджетах отримали 82 млн 627 тис. грн плати за землю. Порівняно із січнем-березнем 2019 року спостерігається позитивна динаміка, адже приріст склав 4 млн 452,9 тис. грн.

Зауважимо, упродовж 3-х місяців власники та орендарі земельних ділянок-юридичні особи сплатили до місцевих бюджетів 72 млн 436,7 тис. грн, а це – «плюс» 4 млн 816,7 тис. грн до показників минулого року.

- Землекористувачі-фізичні особи спрямували до бюджетів територіальних громад 10 млн 190,4 тис. грн земельної плати, - додають у податковій.

Нагадаємо, плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно. Його справляють у формі земельного податку та орендної плати за ділянки державної і комунальної власності. Земельний податок сплачується власниками землі і паїв (часток), а орендна плата – землекористувачами-орендарями за ділянки державної і комунальної власності, які використовуються ними на підставі договорів оренди.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео