Віра Олександрович

Хороші новини: жителям Тернопільщини вже повернули 6 мільйонів

гривні

Жителям Тернопільщини повернули 6 млн грн надмірно сплачених податків. Левову частку цих коштів віддають через те, що люди платили за навчання.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

– Із початку цього року правом на податкову знижку скористалися 2 тисячі 565 жителів Тернопільщини, – звітують у податковій. – За цей час вони задекларували 34,3 млн грн витрат. 

Більшість із них, а це – аж 2 225 осіб подали декларації на отримання податкової знижки в зв’язку з понесеними витратами на навчання. Повернути надмірно сплачений податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), бо були сплачені страхові внески за договорами довгострокового страхування життя, виявили бажання 298 декларантів.

– Правом на податкову знижку у зв’язку зі сплатою відсотків за іпотечними кредитами скористалися 20 наших краян, – уточнюють податківці. – Витрати на оплату допоміжних репродуктивних технологій та усиновлення дітей стали підставою для податкової знижки 5 осіб. Стільки ж людей звернулися, аби повернути податок, оскільки переобладнали транспортний засіб на газове обладнання. По 6 декларацій задля податкової знижки надійшло від тих, хто торік робив пожертви та сплачував видатки на будівництво доступного житла.

До речі, за наслідками перерахунків, жителям Тернопільщини повернуть 8,2 млн грн ПДФО. Причому понад 73% податку, а це – 6 млн грн, краяни вже отримали.

Фото із відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео