Віра Олександрович

Всі учасники ЗНО на Тернопільщині матимуть захист (відео)

Хома

Понад 90 тисяч захисних медичних масок привезли на Тернопілля сьогодні, 12 червня. Цього вистачить для всіх абітурієнтів, медиків та інспекторів, які працюватимуть у пунктах тестування ЗНО-2020.

Як повідомили у Тернопільській обласній держадміністрації, у благодійному вантажі від групи «Нафтогаз» також є захисні костюми, які будуть використовуватися під час зовнішнього незалежного оцінювання.

– Захисні халати потрібні медичним працівникам, які на вулиці вимірюватимуть температуру учасникам ЗНО, – каже начальниця обласного управління освіти і науки Ольга Хома. – Отриманих масок нам має вистачити для всіх абітурієнтів, які братимуть участь як у пробному ЗНО, так і в основній сесії.

Що цікаво, всі працівники, які будуть долучені до проведення ЗНО, пройдуть ПЛР-тестування на COVID-19. Відповідне рішення ухвалили на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, на пробне ЗНО, що пройде 15 і 17 червня, на Тернопіллі зареєструвалися 6 600 учасників. В основній сесії братимуть участь близько 10 000 абітурієнтів. Їхня безпека під час тестів – серйозне завдання, із яким обіцяли впоратися на Тернопільщині.

Фото і відео зі сторінки Тернопільської обласної державної адміністрації у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео