Оксана Бучко

Що продемонструвало тернопільським випускникам пробне ЗНО з англійської?

unnamed (1)

Тернопільські випускники цього року не змогли перевірити атмосферу, яка буде на здачі ЗНО. Та випробувати свої знання у форматі тесту вони мали змогу під час пробного онлайн–іспиту. Щоб успішно здати ЗНО з англійської мови, потрібно було оминати «крадіїв» правильної відповіді під час слухання, шукати синоніми між відповідями та реченнями у текстах читання, знати слова складнішого рівня володіння мовою –B1-B2, і звісно ж точно застосовувати граматичні конструкції.

У відео від викладачки англійської мови на Уроці: онлайн-школа можна перевірити усі правильні відповіді.

Також абітурієнти мають нагоду зорієнтуватись щодо кожної частини іспиту.

Тож, почнемо із слухання. У першому блоці дуже часто йдеться про всі варіанти відповідей. Так, спікер обирає спершу інший одяг з картинок, але мама все таки переконує, що це буде дійство із the whole family, і він повинен виглядати smart. Тому картинка з костюмом є правильною відповіддю попри звучання всіх інших опцій у тексті. Другий блок включає багато неправдивих фактів, коли запитують про засновника чайної кампанії, а насправді у тексті згадують це ж прізвище, але як представника економіки. Третій блок вимагає зв’язного слухання історії, коли в кожному наступному реченні  є відповідь на наступне питання. Втратити правильні відповіді можна через пропуск деталей і відволікання.

У читанні та завданнях на використання мови потрібно було знати значення таких слів, як:

-to tow – буксирувати;

-to get on - сідати в автобус;

-fare - плата за проїзд, but fee - плата за навчання;

-to implement – впроваджувати;

-from all sides of the world - з усіх сторін світу;

-impassable - непроїзна/непрохідна дорога;

-maze=labyrinth – лабіринт.

Щодо граматики, то необхідно розуміти, коли вживаємо Passive, Continuous and Future Simple. Також, що після to afford іде Інфінітив, а після to keep – Герундій. Ще одна тема, яка була включена в пробний тест, це вживання прикметників і прислівників. Після слова to look варіант differently – невірний, хоча за загальним правилом після дієслова ми вживаємо прислівник. Та після слів to look, to smell, to taste – ідуть лише прикметники. Тож виглядати по-іншому ми скажемо – to look different. А от в завданні зі словом to compare треба брати прислівник easily і писати: They can easily compare prices.

Про те, як правильно оформити і розкрити запропоновану тему листа читайте на «Терені» згодом.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео