Віра Олександрович

Чому у Тернополі розізлилися на Ірину Венедіктову і Державне бюро розслідувань

Шумада

Без політичних звернень у Тернополі не минає жодне зібрання місцевих депутатів. Цього разу обурення викликали Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова і Державне бюро розслідувань.

Нагадаємо, сесія відбулася сьогодні, 26 червня. Депутати ухвалили чимало цікавих питань. Так, вони затвердили Положення про Реєстр громади, запровадили новації для освітян, внесли важливі зміни до правил благоустрою, а також до кошторису на 2020 рік.

Звернення депутатів Тернопільської міської ради до Президента Володимира Зеленського з приводу неприпустимості відновлення політичних переслідувань в Україні озвучив з трибуни секретар міської ради Віктор Шумада. У документі, зокрема, йдеться (цитуємо): «…Звернутися до Вас спонукали останні події, що повертають нашу державу у часи Януковича. Свавілля, вибіркове правосуддя, політичні переслідування після Революції Гідності мали назавжди полишити Україну. Ми обурені діями ДБР України та ОГПУ, які повертають ці огидні явища в українську дійсність. Це – ознаки формування в Україні поліцейської держави…».

На думку тернопільських депутатів, нині відбуваються політично вмотивовані переслідування ветеранів АТО, волонтерів, політичних опонентів. Це все значно погіршує імідж нашої країни у світі і дискредитує саму правоохоронну систему. До того ж, суспільству посилається небезпечний сигнал: «органам» закон не писаний, а отже, завтра будь-чиї права можуть розтоптати.

«…Маємо нагадати, що початково всі ці справи були ініційовані членами колишньої команди Януковича, - йдеться далі у зверненні. - Вони суголосні меседжам ворожої російської пропаганди. І саме ці ініціативи радо підтримала і намагається реалізувати команда нинішнього Президента України. Фактично, ці та інші справи, цілком за російськими лекалами, спрямовані на визнання злочинними будь-яких дій, спрямованих на захист України та тих Героїв, які її боронили від ворога». 

Політики наголосили: збудувати державу справедливості, виконати обіцянки перед народом, на «юридичному треші» ще нікому не вдавалося. Як і не вдасться заховатися за ним від питань суспільства щодо неефективної політики всередині країни і послабленнях України на міжнародній арені. Мовляв, найкраще, що може зробити нинішня владна команда – це припинити політичні переслідування і зосередитись на об’єднанні українського суспільства у протидії російській агресії.

Що цікаво, під час голосування не було жодного голосу «проти», «утрималися» – двоє політиків., решта – «за».

Фото із трансляції засідання сесії на сторінці  Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук» 

Вибір читачів за тиждень

Відео