Оксана Бучко

Тернополяни можуть внести свої пропозиції до проекту про дистанційну освіту

1545808987_osvita-2019

Механізм дистанційного навчання у закладах загальної середньої освіти за двома напрямками пропонують врегулювати у новому проекті Міністерства освіти і науки України. Йдеться про дистанційну форму як окрему форму здобуття освіти та про використання технологій дистанційного навчання під час організації здобуття освіти за різними формами (денною, вечірньою, заочною, мережевою, екстернатною, сімейною (домашньою), педагогічним патронажем). Тернополяни можуть надсилати свої пропозиції та зауваження щодо проекту.

Зокрема, у проекті пропонують спрощення процедур організації дистанційного навчання для закладів освіти і здобувачів освіти, які бажають навчатися дистанційно. У тексті акта врахували особливості дистанційного навчання під час карантину, а також передбачили  умови для реалізації змішаного навчання. Але не йдеться про положення щодо оплати праці, наповнюваності класів (груп), штатного розпису, оскільки ці питання належать до предмета регулювання інших нормативних актів, повідомляє МОН.

Пропозиції та зауваження надсилати можна до 21 липня 2020 року на е-пошту storchak@mon.gov.ua з темою повідомлення «Громадське обговорення».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео