БК «Тернопіль» переходить у Суперлігу

3c7128bb008827ec547d6c61983385715e118b367f549

Баскетбольний клуб «Тернопіль» вже з наступного сезону гратиме у Суперлізі. Інформація про це спочатку з'явилася на сайті ФБУ, згодом її підтвердив президент клубу Ігор Комендат.

Як відомо, бажання взяти участь у Суперлізі тернопільський клуб виявив ще 23 червня. Загалом, дедлайн заявок - 10 липня. Проте рішення уже прийняте.

- Наразі бажання приєднатись до команд елітного дивізіону виявляють кращі команди минулого сезону Вищої ліги — представники Групи 2 Тернопіль-ТНЕУ (переможець групового раунду) та БК Рівне, який посів друге місце. При цьому, до головного дивізіону буде допущено лише один клуб. Якщо вимоги по підвищенню в класі виконають та фінансові гарантії нададуть обидва клуби, учасником наступного сезону Суперліги стане Тернопіль-ТНЕУ, як команда з вищим рейтингом за підсумками минулого сезону, - повідомили в ФБУ.

Інформацію підтвердив Ігор Комендат.

- Рішення вже ухвалене. БК «Тернопіль» відповідає усім вимогам, має найкращі рейтинги минулого сезону. Тому остаточно - ми вже офіційно у Суперлізі.

Попри це у команди є певні проблеми.

- Найголовніша проблема - склад. На жаль, зберегти гравців минулого сезону не вийде. Зокрема тих, які стали зірками не лише всеукраїнського масштабу. Вони нам просто вже не по кишені.

Попри те, що баскетбольний сезон стартує з жовтня, команда не поспішає відновлювати тренування.

- До середини серпня ми плануємо укомплектувати основний склад. Тоді й розпочнуться тренування. Також мусимо зібрати хоча б мінімальне фінансування, а це - близько 10 мільйонів гривень.

Нагадаю, Дмитро Підручний у новому для себе виді спорту став п'ятим. До Тернополя повертаються матчі Прем’єр-Ліги. Тернопіль готують до турніру з пляжного волейболу. Тернопільські спортсмени не поїдуть на літній чемпіонат світу. На Тернопільщині ігнорують дозволи ФІФА та УАФ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео