Віра Олександрович

Щоб захистити медиків, на Тернопільщині підготували звернення до Зеленського, Разумкова і Шмигаля

Чергове засідання 14-ї сесії Тернопільської обласної ради пройде сьогодні, 6 липня. Нагадаємо, таке рішення прийняли на засіданні президії найвищого представницького органу краю ще у червні.

Розпорядження голова обласної ради Віктор Овчарук підписав ще 23 червня. У проект порядку денного тоді внесли понад 60 питань. Втім, на розгляд депутатів врешті винесуть набагато більше пунктів, стверджує перший заступник голови облради Василь Деревляний.

- Думаю, ця сесія буде продуктивною і ми ухвалимо багато питань, - каже він. – На комісіях весь цей перелік уже розглянули, адже ми, як відомо, планували засідання ще на початок червня. Нині вже додалося багато інших звернень. Ніби карантин, але область живе, комунальні підприємства і організації працюють, листи і звернення нам надсилають. Апарат облради працює. Причому ми вже домовилися, що, напевно, перших із 30 питань будуть технічними. Вони стосуватимуться життєдіяльності комунальних підприємств. Ці пункти треба прийняти терміново.

Що цікаво, уже 4-те пленарне засідання 14-ї  сесії планують розпочати о 10 годині в приміщенні конференцзали Тернопільської обласної ради, що на вул. Грушевського, 8. Тобто воно не буде виїзним, а відтак – працюватиме система «Віче» і відбуватиметься трансляція. Остання є дуже важливою, адже громадськість у залу через карантин не пустять.

Серед найцікавіших пунктів, які винесуть на сесію, такі:

- Про внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік.

- Про звернення депутатів Тернопільської облради до Президента В. Зеленського, голови Верховної Ради Д. Разумкова і прем’єр-міністра Д. Шмигаля щодо забезпечення соціальних та економічних гарантій медиків та інших працівників, залучених до безпосередньої боротьби з коронавірусною хворобою (COVID-19).

- Інформація голови Тернопільської ОДА про стан виконання нею за період із початку 2020 року повноважень, передбачених п. 4 ч. І ст. 18 Закону «Про місцеві державні адміністрації», щодо здійснення фінансування підприємств, установ та організацій освіти, культури, науки, охорони здоров’я, фізичної культури і спорту, соціального захисту населення – об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільщини, які перебувають в галузевому підпорядкуванні Тернопільської ОДА.

- Питання спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільщини тощо.

До речі, заслухати цього дня мають й інформацію обласного прокурора Петра Бойка про боротьбу із корупцією. Кореспондент «Терену» стежитиме за тим, що відбувається у залі засідань. Докладно про роботу обласних депутатів читайте згодом.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео