Віра Олександрович

Аж 16 млн грн бракує Тернопільському фтизіопульмонологічному центру (відео)

Богайчук

Медичні заклади Тернопільщини, які із початку квітня почали отримувати менше коштів, держава обіцяє дофінансувати. Зокрема, на гроші може розраховувати Тернопільський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр.

Про це сьогодні, 10 липня, розповів начальник обласного управління охорони здоров’я Володимир Богайчук. Він пояснив, що допомоги незабаром дочекаються ті медустанови, які зараз мають дефіцит коштів внаслідок ІІ-го етапу медичною реформи. Врешті вони повинні отримати не менше, ніж було у 2019-му. Завдяки цьому закривати вказані лікарні чи звільняти частину працівників не доведеться.

Нагадаємо, у нашій області нестачу коштів наразі відчувають 6 медичних закладів. Зокрема, найбільша проблема виникла у Тернопільському обласному фтизіопульмонологічному медичному центрі, який планували перетворити на обласну інфекційну лікарню. Лише там брак коштів становить аж 16 млн грн.

– Йдеться про дофінансування медичної послуги, – пояснює Володимир Богайчук. – Причому загальна сума, отримана лікарнею, має відповідати тій, яку заклад одержував згідно із субвенцією у 2019 році.

До речі, майже 4 млн грн дофінансування потребує Більче-Золотецька лікарня, 2 – обласний хоспіс, що в с. Плотича Тернопільського району. На додаткові гроші, окрім цих закладів, розраховують у Микулинецькій обласній фізіотерапевтичній лікарні реабілітації, Заліщицькому обласному комунальному госпіталі інвалідів війни і реабілітованих, а також у Заліщицькому обласному комунальному дитячому санаторії.

Фото і відео з трансляції на сторінці Тернопільської обласної державної адміністрації у «Фейсбуці»

Вибір читачів за тиждень

Відео