Віра Олександрович

Жителі Тернопільщини вже фактично купили 20 бронемашин «Варта»

Varta

Для підтримки військових на Тернопільщині вже сплатили майже 139 млн грн «патріотичного» збору. За ці гроші можна купити близько 20-ти СБА «Варта» — бронеавтомобілів з колісною формулою 4×4 виробництва компанії «Українська Бронетехніка».

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

Упродовж шести місяців цього року платники податків з Тернопільщини до державного бюджету на підвищення обороноздатності країни перерахували аж 138 млн 784,1 тис. грн військового збору, уточнюють у податковій. Порівняно з аналогічним торішнім періодом надходження цього платежу зросли на 4 млн 759,1 тис. грн, тобто «плюс» 3,6%.

Лише у червні краяни сплатили 28 млн 365,9 тис. грн «патріотичного» платежу. Відтак надходження на зміцнення обороноздатності армії зросли на 716,6 тис. грн, порівняно із показниками 2019 року.

Вважаємо за доречне наголосити, що військовий збір справляють із доходів, які, відповідно до податкового законодавства, оподатковуються податком на доходи фізичних осіб (ПДФО), кажуть у податковій. Зокрема, до них належать зарплата, інші заохочувальні і компенсаційні виплати, винагороди, орендна плата, виплата дивідендів, купівля-продаж рухомого і нерухомого майна тощо. 

Нагадаємо, платниками військового збору є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. Нарахований дохід оподатковують за ставкою 1,5%. Суму збору зараховують до державного бюджету.

Автор фото — Ministry of Defense of Ukraine 

Вибір читачів за тиждень

Відео