Оксана Бучко

Тернополяни просять підтримати петицію проти законів про рієлторів

завантаження

Підтримати та підписати петицію проти прийняття закону «Про рієлторську діяльність» #3618 просять тернополян. Обгрунтовують це тим, що закон нівелює таку професійну послугу і перетворює діяльність на видачу довідок. 

Законопроєкт, в якому йдеться про обов’язкове зобов’язання українців  залучати  рієлторів  до будь-якої операції  з нерухомістю, незалежно від того, чи потрібні споживачам рієлторські послуги, викликав хвилю обурень. Так, професійна спільнота «Система партнерських продажів нерухомості  МЛС Тернопіль» заявляє, що:

-категорично проти закону №3618 «Про рієлторську діяльність»;

-вважає його антиконституційним, антиринковим та монопольним в тій редакції, в якій він є сьогодні;

-вважає, що це чергова корумпована схема,  нове «обілечування», нові-старі  електронні майданчики;

- в цій редакції закону існує пряма загроза зникнення цілої галузі підприємництва. Більшість ріелторів може піти з ринку, причому підуть ті професіонали, які чесно працюють,  які постійно освоюють нові технології  та завжди стараються підвищувати якість своєї роботи (послуги), які намагаються  приносити  максимальну користь клієнту та за чесну конкуренцію і прозорі відносини із замовником.

Ми, рієлтори «СППН МЛС Тернопіль», не проти закону,  ми проти того, щоб нас зобов’язували укладати договори з власниками, тоді коли ми, як рієлтори, їм не потрібні, - йдеться у зверненні. Тому що рієлтор потрібен не для того, щоб бути додатком до якоїсь єдиної бази даних (як йдеться в цьому законопроєкті), натискати кнопку та видавати довідки. Рієлтор потрібен для того, щоб допомогти людям продати та купити нерухоме майно, щоб за запитом клієнта укласти з ним договір на надання якісного сервісу під час здійснення операцій з нерухомістю. Ми проти паспортизації кожного об’єкту, який вже є або тільки виходить на ринок та введення надмірних штрафних санкцій для власників та орендодавців нерухомості. Безумовно, ми розуміємо, що закон нам потрібен, але закон, який дійсно прозоро та зрозуміло регулює рієлторську діяльність. Тому, звертаючись до власників, покупців, орендарів та орендодавців нерухомості, заявляємо, що ми проти монопольного закону.Ніхто не має права порушувати конституційне право громадянина розпоряджатися своєю власністю. Закон №3618 не про рієлторів і не для рієлторів. Підписуємо петицію та звернення до Президента разом, оскільки завтра це може торкнутися кожного».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео