Віра Олександрович

Чому на Тернопільщині утворили лише три райони, розповів Олексій Чернишов (відео)

Міністр

Щоб на Тернопільщині більше не було протестів і конфліктів через створення 3-х районів замість 17-ти в області проведуть додаткову роз’яснювальну роботу про новий адміністративно-територіальний устрій в Україні.

Відкладати цього не будуть, адже вже 25 жовтня мають відбутися вибори до нових районних рад. У цьому запевнив Міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов. Нагадаємо, він із робочою поїздкою на Тернопільщині побував вчора, 24 липня.

Міністр2
Міністр2

Того дня високий гість разом із головою Тернопільської ОДА Володимиром Трушем і міським головою Тернополя Сергієм Надалом проінспектував хід реалізації програми «Велике будівництво». Після цього Олексій Чернишов провів підсумкову нараду в обласній держадміністрації, в ході якої перевірив стан виконання завдань Уряду, в тому числі щодо протидії поширенню респіраторної хвороби COVID-19. Виявилося, що на Тернопіллі є необхідність у проведенні додаткової роз’яснювальної роботи щодо нового адміністративно-територіального устрою в Україні.

[embed]https://youtu.be/HA07mPIOcWc[/embed]

- Минулого тижня Верховна Рада прийняла історичні рішення щодо нового адмінтерустрою нашої держави, – акцентує Олексій Чернишов. - Довкола питання формування нових районів продовжують з’являтися питання, які потребують спростування або роз’яснення. Тож наполегливо раджу провести в області інформаційно-роз’яснювальну роботу з населенням і доступно прокомунікувати зміни, що відбуваються у зв’язку із децентралізацією.

Принагідно він окреслив чіткий перелік повноважень, які залишать за новоутвореними районами. Зауважимо, тепер в Україні їх буде лише 136.

[embed]https://youtu.be/OR0bN3rBjRA[/embed]

- Конфігурація районів залежала від конфігурації вже утворених об’єднаних територіальних громад (ОТГ), - каже пан Чернишов. – Нагадаю, майже 6 років ми жили в умовах добровільної фази об’єднання територіальних громад. Впродовж останніх кількох місяців додатковим поштовхом було зроблено адміністративне об’єднання. Утворили 1470 спроможних громад. Це викликало деякі спекуляції, деякі питання. І ми всі розуміємо чому.

Високий гість наголосив, що врахувати всі 100% думок щодо терустрою – неможливо. Але зустрічей, конференцій та обговорень з цього питання відбулося чимало.

- Так, є області із такою чисельністю населення, яку можна порівняти, але у них – різна кількість районів, - додає він. – Це сталося через особливості вирішення цього питання на рівні областей. Спершу пропозиції надходили від ОДА, а тоді їх опрацьовували в Уряді та затверджували у парламенті. Таким було бачення ОДА, що враховувало побажання щодо конфігурації об’єднання ОТГ саме у такий спосіб. 

Міністр3
Міністр3

Що цікаво, у Тернополі очільник Мінрегіону також відвідав міську комунальну лікарню №2, де планують реконструювати приймальне відділення. Окрім того, міністр ознайомився із проєктами реконструкції приймальних відділень 6-ти опорних лікарень, які вже реалізують у нашій області. За інформацією ОДА, реконструкція вказаних установ повністю забезпечить потреби краю у таких закладах.

Фото і відео автора, а також із сайту міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео