Віра Олександрович

Земля на Тернопільщині завжди була «ласим шматком»

Земля

Землевласники на Тернопільщині вже спрямували до місцевих бюджетів майже 150,8 млн грн. Левову частку цієї суми забезпечили юридичні особи.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- За 6 місяців цього року власники та орендарі земельних ділянок у нашому краї сплатили до місцевих бюджетів Тернопільщини 150 млн 782,7 тис. грн, - уточнюють у податковій. – Розмір сплати перевищив очікувані надходження на 6,3%. Тож місцеві скарбниці додатково отримали 8 млн 929,3 тис. грн.

Що цікаво, внесок юридичних осіб, які у своїй господарській діяльності використовують землю, склав 128 млн 594 тис. грн. Фізичні - сплатили 22 млн 188,7 тис. грн плати за землю.

- Доречно нагадати, що згідно із нормами Податкового кодексу України, власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю із дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою, - кажуть податківці. - При цьому юрособи самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня 2019 року і подають податкову декларацію на поточний рік до податкових органів за місцезнаходженням земельних ділянок не пізніше 20 лютого.

До речі, це звільняє їх від обов'язку подавати таку звітність щомісяця.

Фото із відкритих джерел        

Вибір читачів за тиждень

Відео