Скейт-парк у Чорткові з’явиться не влітку, а восени: у міській раді пояснили причини затримки

unnamed

З кожним роком у Чорткові збільшується кількість молоді, яка катається на скейтбордах, роликах, самокатах і BMX-велосипедах, виконуючи різні трюки. Саме для занять цими видами спорту необхідна наявність спеціально обладнаного скейт-парку.

– До мене постійно зверталися юні чортків’яни із проханням обладнати спеціальний майданчик, де б вони могли займатися екстремальними видами спорту.

На жаль, зараз у Чорткові немає місця, де б молоді люди могли безпечно кататися на скейтах, велосипедах чи роликах. Так і виникла ідея створити сучасний, обладнаний за всіма правилами скейт-парк. Адже ці діти хочуть займатися улюбленою справою, а не лише грати комп’ютерні ігри.

Спеціально обладнаний простір стане безпечним місцем для проведення активного дозвілля в місті, альтернативою шкідливим звичкам, чудовим оновленням в парку ім. І. Франка. Кататися на новому майданчику можна буде на роликах, скейтах, трюкових самокатах та велосипедах. Для цього його обладнають спеціальним спорядженням та трамплінами, – розповів міський голова Чорткова Володимир Шматько.

Орієнтовно вартість будівництва скейт-парку 855 432грн. Після проведення експертиз та розроблення проектно-кошторисної документації в травні цього року через систему публічних закупівель ProZorro було оголошено електронну закупівлю на визначення виконавця робіт для будівництва майданчика для активних видів спорту у парку імені І. Франка. Тоді аукціон не відбувся, адже був заявлений лише один можливий виконавець робіт, а згідно із Законом України «Про публічні закупівлі» їх повинно бути не менше двох.

Наступний аукціон відбувся вже у червні. Система обрала переможця, який запропонував меншу ціну за виконану роботу, тож договір підписали з ним. Так як переможець порушив ст. 17 ЗУ «Про публічні закупівлі» і не надав відповідний пакет документів, результати конкурсу анулювали.

Управління комунального господарство було вимушено ще раз оголошувати тендер на визначення підрядної компанії. На жаль, участь у конкурсі тоді знову вирішила взяти лише одна компанія. Так як аукціон за однієї і тієї ж причини не відбувся два рази, згідно із ЗУ «Про державні закупівлі» призначили переговорну процедуру. Саме протягом серпня триває період прийому оскаржень щодо кваліфікації учасника.

– Переговорна процедура триватиме до 28 серпня. Відтак відбудеться підписання договору, а потім розпочнеться будівництво об’єкта. Маємо надію, що скейт-парк, попри всі труднощі та бюрократичну тяганину, таки з’явиться восени цього року, – зазначає в.о. начальника управління комунального господарства Володимир Юрчишин.

За інф. ЧМР

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео