Віра Олександрович

Фракцію, яка цілком підтримує мера Тернополя, очолив Андрій Грицишин (фото)

Грицишин

Відразу три фракції ліквідували у Тернопільській міській раді сьогодні, 21 серпня. Натомість створили таку «мегаструктуру», яка цілком підтримує дії нинішнього мера Тернополя. Очолив її колишній депутат від партії «Самопоміч» Андрій Грицишин.

Нагадаємо, депутатів за карантинною традицією зібрали в Українському домі «Перемога». Тривало засідання рівно 3 години. За цей час депутати розглянули понад 300 питань.

Сесія3
Сесія3

Традиційно не минулося під час засідання і без політики. Адже із наближенням місцевих виборів (їх запланували на 25 жовтня – прим.) нинішні депутати почали шукати для себе «запасний аеродром». Зокрема, як повідомив міcький голова Cеpгій Надал, чеpез вихід кількох депутатів міcької pади із фpакцій «Cамопоміч», «Батьківщина» та «Гpомадcька опозиція» - їх… ліквідували. Мовляв, тепер перелічені політики бачать себе в іншій фракції – «Поpядок, Відповідальніcть. Cпpаведливіcть». Туди вони відразу і вступили.

Сесія4
Сесія4

Нагадаємо, саме таку політичну силу, що цілком підтримує лінію, яку 10 років веде нинішній мер Сергій Надал, нещодавно презентували у Тернопільському пресклубі. Ще тоді присутні наголосили, що незабаром стануть відомі й прізвища інших їхніх колег. Отже, такими вже точно є: Сергій Лупак, Олег Нитка, Андрій Гpицишин, Андрій Газилишин, Андрій Артимович та інші. Чоловік, який очолив цей «колектив» однодумців, відразу пішов до трибуни.

Місцевий депутат має бути незалежним від загальноукраїнських “партійних босів”, каже Андрій Грицишин. У місцевій раді більше конкретних господарських питань: де взяти кошти на ремонти доріг, чим заплатити вчителям тощо. Тут немає політики, коли можна багато говорити і нічого не робити.

Грицишин2
Грицишин2

Окрім того, політик згодом зробив пост-пояснення на своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» (цитуємо): «…У міській раді депутати об’єдналися заради майбутнього розвитку Тернопільської громади. Об’єдналися у фракцію партії «Порядок. Відповідальність. Справедливість». І я маю за велику честь очолити цю фракцію. Нас об’єднує: 1. Програма розвитку Тернополя в команді діючого міського голови Сергія Надала; 2. Принцип «Тернопіль понад усе». Цим принципом я та мої колеги керувалися протягом останніх п’яти років депутатської діяльності. За цим принципом будемо працювати і надалі заради розвитку нашої громади; 3. Щоденна робота у своєму будинку, своєму дворі, своєму мікрорайоні. Бо міський депутат має вирішувати в першу чергу господарські питання; 4. Вміння слухати громаду і працювати для людей…».

Фото з трансляції сесії на сторінці Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео