Віра Олександрович

Карантинна традиція: у Тернополі все вирішать без представників громадськості (фото)

Сесія1

Міські депутати сьогодні, 21 серпня, зібралися о 9.12 на сесію у залі Українського дому «Перемога», за адресою: бульвар Тараса Шевченка, 27.

Причина традиційна – карантинні вимоги до масових зібрань в інтересах громади. Зареєструвалися у залі на початку засідання 36 обранців тернополян. Вони усі – у масках. Причому будуть проводити перерви кожних 2 години.

Нагадаємо, у порядку денному – майже 300 питань. З орієнтовним порядком денним можна ознайомитися ТУТ. Більшість пунктів традиційно – так звані земельні. Причому їх уже стало набагато більше - «з голосу» вже внесли кілька десятків додаткових питань.

Сесія2
Сесія2

Що цікаво, із метою запобігання поширенню COVID-2019 і це пленарне засідання також проходить без представників громадськості. У залі винятково - міський голова, депутати, доповідачі, автори питань тощо. Трансляцію через мережу Інтернет забезпечують співробітники відділу зв’язків із громадськістю і ЗМІ.

Розпочали засідання із привітань іменинників. До того ж на засіданні планують затвердити списки претендентів на звання «Почесний громадянин Тернополя», а також - висуванців на отримання особливої відзнаки Тернопільської міської ради.

Сесія3
Сесія3

Окрім того, розглянути депутати сьогодні планують кілька звернень. Зокрема, «Про компенсацію для покриття втрат доходів перевізників, які стали наслідком карантинних обмежень». Засідання щойно розпочалося. Кореспондент «Терену» стежитиме за тим, як надалі розгортатимуться події у залі. Про найцікавіше читайте згодом.

Фото з трансляції засідання на сторінці Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео