У Лановецькій громаді нагородили першого почесного жителя

Вперше в історії громади запроваджено відзнаку «Почесний громадянин Лановецької ОТГ». І першим, кого удостоєно цього звання, став громадський активіст, краєзнавець, депутат міської ради трьох скликань Петро Стецюк.

Ланівчанам він відомий як людина активна та завзята, яка дбає не лише про округ, де є депутатом історичну Замлиновщину, а й про рідне місто Ланівці. Саме з його ініціативи та безпосередньої участі висаджено 150 саджанців сосни на вулиці Жирак у Ланівцях вздовж дороги, що веде до міського цвинтаря, здійснено благоустрій поблизу Кручі, розчищено вулиці та берегову зону у його окрузі, йдеться у повідомленні пресслужби громади. 

Сьогодні Петро Стецюк займається благоустроєм Лановецького зооботсаду. Тут під його керівництвом триває невпинна робота: очищено джерела, облаштовано відпочинкову зону, відновлено доріжки, відбуваються толоки тощо.

118560702_1191129367938174_979931797261972206_n
118560702_1191129367938174_979931797261972206_n

Також за результатами моніторингу діяльності депутатів міської ради в 2019 році, що проводила Молодіжна рада, Петро Васильович став єдиним депутатом, який відвідав усі пленарні засідання сесій міської ради, що свідчить про його небайдужість та активну громадянську позицію.

Не можна не згадати про любов Петра Стецюка до фотографії. Його роботи є своєрідною історією Лановець та якнайкраще демонструють красу нашого краю. Для багатьох людей саме він відкрив світ фотомистецтва.

Провадить активіст роботу й у краєзнавчому напрямі. Зокрема, є членом комісії з питань збереження історико-культурної спадщини на території Лановецької міської ради, був учасником розробки і затвердження герба Лановець. Свою лепту вніс Петро Стецюк і у відновлення могили воїнів УНР у 90-х роках.

Чимало матеріалів про історію Лановець можна знайти в архівах Петра Васильовича. Багато з них долучено до книжки Григорія Басюка “Ланівці - місто на чотирьох річках”. Любов до історії рідного краю - справа сімейна, адже ще його батько цікавився цією темою. Рід Стецюків - один із найстаріших у Ланівцях, який доклався до історичного розвитку краю та продовжується досі. Саме тому Петро Васильович так завзято захищає історичні пам’ятки міста від знищення, підтримує зв'язки зі старожилами Лановець та іншими активними містянами.

Сьогодні, будучи уже на пенсії, Петро Васильович досі провадить активну громадську роботу. Його енергії і запалу можна тільки позаздрити, адже, здається, це людина невтомної сили, закохана у рідний край та готова докладати чималих зусиль задля його розвитку. І саме такі мешканці заслуговують носити гідне звання “Почесний громадянин Лановецької ОТГ”.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео