Орест Сарматський

Курка знесла зелене яйце з візерунками (Агроновини)

2401 (Copy)

Незвичайну знахідку виявила мешканка східної провінції Китаю на ім’я Гао. Одна з її курок знесла яйце з геометричним візерунком зеленого кольору.

Про це повідомляє Daily Star, пише agronews.ua.

Господиня курки зазначила, що в іншому яйце таке ж, як і зазвичай. Місцевий працівник ветеринарної станції Чжан Веньчен припустив, що колір обумовлений зміною в харчуванні птаха. Але господиня запевняє, що не міняла раціон курей.

Іншою причиною лікар назвав стимулювання яйця чимось ззовні, коли воно ще перебувало в трубці.

Крім того, через аномальне скорочення трубки могла статися секреція білкового шару, що і послужило зеленому фарбуванню.

Китаянка вирішила не розбивати яйце, тому невідомо, чи є якісь аномалії всередині нього.

 

Український фермер відкрив крамничку самообслуговування без каси та продавців: все на довірі

2402 (Copy)
2402 (Copy)

Фермер Михайло Костюк неподалік Львова в селі Банюнин при дорозі відкрив крамничку самообслуговування. Тут все на довірі.

Покупці самостійно залишають гроші на касі та беруть продукцію, вирощену фермером. Про це повідомляє ТРК «Перший Західний», пише agronews.ua.

Михайло продає овочі, фрукти та саджанці – усе, що виростив сам. Так працює уже третій рік. Коли лишень відкривався про Михайла навіть зняли телесюжет. Тоді мало хто вірив, що подібний бізнес можна започаткувати в Україні. Але ось вже 3 роки крамничка самообслуговування активно працює.

За прилавок тут слугують сани. Тут усе потрібне для покупця — як у справжньому європейському магазині: торбинки, щоб набирати товар, вага, аби його зважити, і навіть вода і серветки — щоб вимити, витерти яблуко і скуштувати. На прилавках стоять троянди (теж із городу господаря, виплекані господинею) — для краси. Але особливість полягає у тому, що тут немає продавця.

Кожен може вибрати собі товар до вподоби, за потреби зважити, як-от яблука, і залишити гроші в касі. За касу тут слугує трилітровий слоїк з кришкою, у якій є дірка для вкидання грошей. До речі, магазин працює цілодобово. Усі цінники вказані і є напис «Самообслуговування».

- Ніхто нічого не краде, — тішиться пан Михайло. — Хай хто мені скаже, що ми не в Європі і що нема ніяких змін в суспільстві, - каже  фермер.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео