Через конфлікт у ставку на Шумщині почала гинути риба

1568124364_belyj-amur

На одному із ставків приватного підприємця на Шумщині раптово почала гинути риба породи білий амур. Наразі чоловік втратив 2 800 кілограм мальків на суму 210 тисяч гривень. Спочатку потерпілий сам намагався вплинути на ситуацію і з'ясувати, що стало причиною масового мору, і лише 28 вересня він за допомогою звернувся до поліції.

У ході проведених слідчо-оперативних заходів стало відомо, що у підприємця нещодавно виник конфлікт із жителем сусіднього села. Останній погрожував, що риба у ставку згодом вся подохне, пише dosie102.te.ua.

Наступного дня після суперечки, в ніч з 19 на 20 вересня, в об'єктив камери відеоспостереження потрапив невідомий об'єкт, який хтось закинув у ставок.

Після цього мальки білого амура почали дохнути та підійматися на поверхню. Господар намагався врятувати рибу, виловлював мертву та кілька разів змінював воду. Проте це не зупинило втрати.

Правоохоронці разом з експертами відібрали взірці води, аби встановити причину масової загибелі риби, опитують сусідів та встановлюють причетних до злочину.

Даний факт внесений в ЄРДР згідно зі статтею 242 частина 2 ККУ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео