Оксана Бучко

Тернопільські підприємці планують перекривати траси

123722963_3802748969744935_5712858118212306275_n

За збереження мікропідприємництва та спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності вже більше року бореться рух SaveФОП. Закони про встановлення касових апаратів, які призведуть до численних штрафів, все таки не відмінили. Хоча вчора за їх відтермінування не проголосували у Верховній Раді та перенаправили проект на розгляд Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

Так, як Комітет неодноразово саботував пропозиції підприємців, цього разу теж може не статися перегляду законопроекту на користь ФОПів. Тож активісти руху SaveФОП проведуть регіональні акції «Право на працю» шляхом попереджувального короткотермінового перекриття міжнародних трас з 5 по 17 листопада 2020 року,  з метою привернення уваги до питання збереження мікробізнесу в Україні.

- Якщо Верховна Рада України до 21 листопада не прийме законопроекти №№3853-1(2), 3993 за основу та в цілому і центральна виконавча влада не прийме рішення, щодо заборони вибіркового закриття будь-якого бізнесу в Україні на час карантину,  активісти Руху SaveФОП планують  провести довготермінове перекриття міжнародних трас по всій території України,- наголошує голова Руху SaveФОП   Сергій Доротич.

Також голова профспілки підприємців Тернопільського центрального ринку Наталія Шоломейчук закликає усіх в області долучитись до акції. Адже на попередній акції у Києві були представлені лише Кременець, Микулинці, Шумськ, частково Бережани.

- Ваше майбутнє у ваших руках.  Спостерігаючи активність підприємців на акціях, у мене складається враження, що більшість має всю прихідну документацію і гроші на касовий апарат та штрафи, - додає Наталія.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео