Оксана Бучко

Тернопільських підприємців закликають долучитись до перекриття траси неподалік аеропорту

зображення_viber_2020-11-08_10-22-57

Тернопільських підприємців закликають долучитись до акції – цього разу вдома. Під час неї перекриватимуть трасу «Тернопіль-Хмельницький-Вінниця», початок об 11 год. 9 листопада. Збираються учасники на нерегульованому пішохідному переході біля аеропорту.

Підприємці вимагають відміни закону, який у ВР планували попередньо ввести з 1 січня. Мова йде про встановлення касових апаратів, що зруйнує спрощену систему оподаткування, а загалом і малий та середній бізнес в умовах карантину. Закон мають незабаром розглянути на відповідному комітеті.

- ФОП - це не тільки власник кіоску чи магазину, це набагато ширші сфери діяльності, - пише голова ТОГО «Підприємці Галичини» Ольга Шахін. -   Теперішні  закони є геть недолугими і непрофесійними! Якщо коротко, все виглядає так: влада прийняла нові закони і правила, а як це все втілити на практиці, ще не придумали, але за помилку штраф з підприємця 51 000 гривень. Чарівно, чи не так? Піди туди, не знаю куди, принеси те, не знаю що, і буде тобі щастя у вигляді багатотисячного штрафу Отож, частина підприємців закриє свою діяльність і стане конкурентом на ринку праці вам або вашим рідним, а частина піде в тінь, і платитиме хабаря в кишеню перевіряльникам. Що ж краще? Держава отримує податки, чи хабарі у кишенях перевіряльників? Сьогоднішні протести - це протести тих, хто працює офіційно і хоче надалі працювати так само. Тим, хто працює неофіційно і в тіні, все рівно на всі нові закони, вони працюватимуть неофіційно і надалі. І не розповідайте про Європу. Там держава допомагає підприємцям, а не знищує їх задля вигоди великих корпорацій.

До акції закликають долучитись більше підприємців. Адже наразі найактивніші представники руху Save-ФОП борються вже довгий період часу проти знищення спрощеної системи оподаткування.

- Окремо звертаюсь до власників закладів харчування, підприємців малих магазинів, сфери послуг, - пише голова профспілки підприємців Тернопільського центрального ринку Наталія Шоломейчук. -  Всіх вас також зачеплять ці закони. Ми не знаємо, які ще сюрпризи влада піднесе завтра. Наша сила в нашій солідарній підтримці один одного. Не дамо їм нас розділяти! Вірю в кожного з нас.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео