Віра Олександрович

Стануться зміни: депутатом Тернопільської міської ради стане ще один свободівець (фото)

Сесія

Активно взятися до роботи планують депутати на сесії Тернопільської міської ради завтра, 27 листопада. Мало того, що розглянути політики хочуть близько 90-та питань. Ще й нового депутата введуть до складу ради.

Нагадаємо, перше засідання сесії відбулося ще 18 листопада. Того дня посвідчення отримали всі 42 новообраних депутати. Навіть постійні комісії тоді встигли створити. Втім, відтоді відбулися зміни. Свободівка Марія Чашка висловила бажання перейти до Тернопільської обласної ради і навіть очолити там фракцію ВО «Свобода». Тож її місце у залі, за інформацією «Терену», займе Мар’ян Козбур, якого попередньо погодили за списком партії до Тернопільської районної ради.

Чашка
Чашка

Натомість його крісло у цьому представницькому органі займе Катерина Калуш – давня помічниця міського голови Сергія Надала, а тепер – начальниця Патронатного відділу міської ради. Що цікаво, Мар’ян Козбур отримає мандат у міській раді Тернополя вже вдруге. І в минулій каденції він також ввійшов до її складу не одразу, адже замінив раптово померлого Володимира Стаюру.

Отже, о 9:00 депутати мають зібратися в Українському домі «Перемога», бо саме так вирішили на минулому засіданні. Розглянути цього дня планують: зміни до міського бюджету-2020, статути деяких комунальних підприємств, Програму розвитку Тернопільської громади тощо. Буде у переліку традиційно і чимало земельних питань. Вони, як і зазвичай, становитимуть левову частку запропонованого порядку денного.

Сесія2
Сесія2

Депутатам, окрім іншого, запропонують внести зміни до міської програми “Здоров'я”. Йдеться про збільшення витрат на підтримку медицини і забезпечення соціально незахищених верств населення. Це необхідно зробити на тлі погіршення ситуації із коронавірусом, адже в Україні очікують другу хвилю захворюваності.

Також у КП “Тернопільводоканал” прагнуть розширити види своєї економічної діяльності. Якщо депутати ці зміни підтримають, то комунальники зможуть… торгувати відходами і брухтом, а також будувати дороги та автостради. Окрім того, на сесію винесуть Положення про зміни персонального складу міської комісії із забезпечення житлових прав мешканців гуртожитків. Ознайомитися із персональним складом комісії можна ТУТ. Крок – логічний, адже склад ради кардинально змінився.

Чи підтримають депутати міської ради згадані проекти рішень, дізнаємося завтра. Кореспондент «Терену» буде стежити за ходом засідання.

Фото з трансляції сесії на сторінці Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео