Тернополянам на замітку: як правильно займатися спортом і фітнесом навесні, щоб результати уже були помітні влітку

565b3588f4d8e55bf4a3a439efa4962d

Навіть поціновувачі затишку та відпочинку з книжкою погодяться із тим твердженням, що спорт навесні - одне задоволення. Це природньо, оскільки саме в цей час пробуджується природа, а людина її частина.

Щоб успішно позбавлятися від накопиченого за зиму, тілу потрібні розтяжка, силові тренування, кардіо та дихальні вправи, а в сукупності це називається – впорядкований тренувальний план.

  Отже, почнемо…
  •  Якщо ви практикуєте бодіфлекс, то тепер його слід використовувати як ранкову зарядку, додавши в свій весняний фітнес-план додаткові тренування, припустимо, ввечері по 30-40 хвилин 4-5 разів на тиждень.
  •  Якщо ви займаєтеся кисневою гімнастикою давно, обов'язково ускладніть свій ранковий комплекс, спробуйте нові відео або навіть новий тип дихання.
  •  У вечірній план включіть три заняття ходьбою, бігом, велосипедом або роликами, плюс два невеликих уроки силових вправ. Це допоможе пришвидшити метаболізм до межі і скорегувати фігуру. Якщо ви ніколи не займалися силовими тренуваннями то чудово підійде каланетика. Місяць каланетики, і ви будете готові до нового типу навантаження.
  •  Ваша весняна дієта не повинна залишатися за бортом, навіть якщо ви активно тренуєтеся. Пам'ятайте, що правильне харчування для зниження ваги - це 90% успіху. Намагайтеся планувати день так, щоб ви встигали повноцінно поїсти, і не пропускайте прийоми їжі. Навесні це особливо важливо, тому що організм за зиму вичерпав всі запаси - втома може дати про себе знати дуже скоро, перешкодивши вашим тренуванням.
  •  У вихідні не сидіть вдома на дивані. Робота в саду, прогулянки, подорожі…
  •  Постарайтеся проходити 8 000 - 10 000 кроків в дні, вільні від тренувань, і ви зможете схуднути ще швидше.
  •  Не чиніть тиск на свій організм. Намагайтеся дотримуватися розумного балансу між тренуваннями, дієтою і іншими заняттями. 30-40 хвилин 5 разів на тиждень цілком достатньо, щоб скинути зайву вагу і зміцнити здоров'я. Додаткові заняття потрібні тільки досвідченим спортсменам, а компенсувати порушення плану харчування додатковою фізичною активністю - не завжди вірний шлях.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео