Віра Олександрович

Антитерористичними заходами і станом екології всерйоз перейнялися на Тернопільщині (фото)

Сесія1

«Програму антитерористичних заходів у Тернопільській області на 2021 рік» схвалили обранці жителів Тернопільщини 3 лютого. Окрім того, політики переймалися захистом природи. 

Нагадаємо, на 5-му засіданні 1-ї сесії Тернопільської облради розглянули близько 3-х десятків важливих питань. Були серед них і політичні заяви. 

Сесія2
Сесія2

Отже, мета «Програми антитерористичних заходів у Тернопільській області на 2021 рік»  – забезпечення ефективної реалізації державної політики у сфері боротьби з тероризмом шляхом розроблення і впровадження комплексу заходів, спрямованих на виявлення та усунення причин та умов, що можуть призвести до проявів тероризму. Основне завдання такого документу полягає у захисті людини й громадянина, суспільства і держави від диверсій і терористичних атак, зосередженні основних зусиль на протидії диверсійно-терористичній діяльності, мінімізації її наслідків. Ще одне завдання цієї програми – вироблення і здійснення скоординованих заходів регіональних структур міністерств та відомств щодо запобігання диверсійно-терористичним актам на території області чи проти інтересів України. Підтримали цей документ 47 депутатів.

Сесія3
Сесія3

Що цікаво, ця інформація – з обмеженим доступом, тому просто так із нею ознайомитися неможливо. Натомість за «Програма охорони навколишнього природного середовища в Тернопільській області на 2021-2027 рр.» є на сайті обласної ради. За неї на сесії проголосували 49 обранців жителів Тернопільщини. Очевидно, їм сподобалося, що в області планують вирішити низку екологічних проблем. У документі, зокрема, йдеться (цитуємо): «…Тернопільська область серед інших регіонів України відзначається низкою проблем, пов’язаних із забрудненням навколишнього природного середовища і незбалансованим використанням природних ресурсів. Через те, що природоохоронна діяльність не належала до соціально-економічних пріоритетів, не вдалося забезпечити сталий розвиток території та екологічне спрямування економіки. Статистичні дані засвідчують відносно стабільний рівень забруднення атмосферного повітря викидами стаціонарних і пересувних джерел, який, головним чином, залежить від економічної ситуації…».

Серед основних заходів програми ми виявили такі: адаптація до змін клімату; якість атмосферного повітря; якість поверхневих та підземних вод; управління відходами; розвиток екомережі та збереження біорізноманіття; забезпечення охорони та раціонального використання природно-ресурсного потенціалу області; створення та забезпечення функціонування системи моніторингу довкілля області; забезпечення доступу громадськості до інформації про стан довкілля та підвищення екологічної свідомості населення; інші природоохоронні заходи.

Сесія4
Сесія4

Того ж дня без дискусій і обговорення ухвалили і питання «Про внесення змін та доповнень до мережі територій та об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення». Депутати дали 47 «за».

До слова, за рішенням облради до складу поліцейської комісії Головного управління Національної поліції в області ввели: - Олексія Воронцова – кандидатуру, визначену відокремленим підрозділом ГО «Всеукраїнська спілка ветеранів АТО «Легіон Свободи» в області; - Володимира Шевченка – голову правління ГО «Тернопільська правозахисна група».

Фото з трансляції сесії на сайті облради

Вибір читачів за тиждень

Відео