Віра Олександрович

Про новий сквер і ще один пам’ятник мріють у Тернополі

Головко

Про сквер і пам’ятник на честь Лесі Українки мріють у Тернополі. Причому таке прохання висловили представники понад 30-ти місцевих громадських організацій.

Нагадаємо, у Тернополі немає жодного монумента на честь великої української поетеси, 150-річчя від дня народження якої урочисто відзначали нещодавно. Наразі є лише непримітна меморіальна таблиця, встановлена ще за Союзу на вулиці Лесі Українки. Той барельєф на фасаді одного з будинків нині фактично ніхто не бачить, бо його прикривають МАФи, розташовані на зупинці громадського транспорту.

Депутатський запит з цього приводу на сесії міської ради нещодавно подала Мар’яна Головко – дружина голови Тернопільської облради Михайла Головка.

Запит
Запит

- Пам'ять про поетесу, на жаль, у Тернополі досі не увічнили, - каже вона. – Враховуючи звернення понад 30-ти місцевих громадських організацій, просимо створити робочу групу, до праці в якій долучити міських депутатів, представників громадських організацій, профільних структур міської ради. Доручити їм визначити місце для облаштування скверу та встановлення пам’ятника Лесі Українки. 

Депутатський запит Мар’яни Головко направили міському голові Сергію Надалу. «За» був 41 депутат від різних фракцій. Тож тепер варто очікувати наступних кроків у напрямку увічнення пам’яті Лесі Українки.

Фото з трансляції сесії на сторінці Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео