Віра Олександрович

Карантинні новини у Тернополі стосуються старшокласників і футбольних фанатів (фото)

Штаб1

Відвідати матч ½ фіналу Кубка України з футболу зможуть лише 25% вболівальників від загальної кількості посадкових місць, передбачених для глядачів. Окрім того, із понеділка, 19 квітня, старшокласники до школи ходитимуть групами – через день. 

Про це йшлося на засіданні міського оперативного Штабу із подолання надзвичайної ситуації сьогодні, 16 квітня. Нагадаємо, «Терен» писав, що у місті можливі певні пом’якшення щодо карантинних обмежень. Ці надії справдилися. У місті школярам запропонували перейти на так звану змішану форму навчання.

Спорт
Спорт

Отже, попередня подібна нарада відбулася 7 квітня. Тоді вирішили посилити певні карантинні заходи. І це вже дало позитивний результат. Зокрема, медики вперше повідомили більш-менш позитивну інформацію щодо захворюваності на COVID-19. Після цього експерти один за одним зауважували, що дійсно ситуація змінилася на краще.

– Хворих і серед учнів, і серед педагогів, порівняно із цифрами 2-тижневої давності, – суттєво поменшало, – каже начальниця міського управління освіти і науки Ольга Похиляк. – Таку ж ситуацію ми спостерігаємо у садочках. Вочевидь, наші попередні дії дали позитивний результат. Через це ми і просимо внести зміни, що стосуватимуться старшої школи і ПТУ та коледжу. 

Похиляк
Похиляк

На прохання освітян, учні 5-11 класів із понеділка, 19 квітня, відвідуватимуть навчання групами, по пів класу. Це буде такий собі «перехідний період». Якщо захворюваність за цей час не зросте, то із понеділка навчання у старшокласників може стати очним. Натомість учням Галицького коледжу ім. В. Чорновола і Тернопільського фахового коледжу ТНПУ ім. І. Пулюя уже можна ходити на уроки – в нормальному режимі.

– Освітній процес за змішаною формою ми вже випробовували, – додає вона. – Це буде на тиждень, щоб плавно перейти до нормального навчання. 

Поліція
Поліція

Інше важливе питання, яке довелося вирішувати, стосувалося матчу ½ фіналу Кубка України з футболу між командами «Агробізнес» (Волочиськ) і «Динамо» (Київ). Адже 21 квітня на Тернопільському міському стадіоні ім. Романа Шухевича чекали багато фанатів. Початок гри - о 16 год. До обговорення питання долучилися і правоохоронці, і працівники міського управління фізичної культури і спорту.

– Ми і надалі будемо виконувати функції контролю при входах до супермаркетів, – каже заступник начальника Тернопільського управління поліції Віталій Гірський. – Вдячні місцевим підприємцям за сприяння у цій справі. Наші працівники склали кілька десятків протоколів про порушення норм карантину. В основному це були документи на людей, які перебували у громадському місці без маски. 

Відповідно до рішення оперативного штабу, для належного забезпечення проведення матчу, організаторам заходу необхідно: - дотримуватися усіх санітарно-протиепідемічних вимог, передбачених чинним законодавством; - забезпечити обмежену кількість глядачів, тобто не більш як 25% від загальної кількості посадкових місць, передбачених для глядачів; - здійснити продаж квитків онлайн із обов’язковим визначенням конкретних місць у відповідних секторах та огородити місця, що не будуть використовуватися, сигнальною стрічкою.

Надал
Надал

– Під час відвідування матчу вболівальники повинні дотримуватися карантинних вимог, а саме: перебувати на території стадіону у засобах особистого захисту, дотримуватися соціальної дистанції та користуватися антисептиками, – наголошує міський голова Сергій Надал. – Зрозуміло, що за цим стежитимуть правоохоронці.

Нагадаємо, на території Тернопільської громади заборонили проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів, крім проведення офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, і матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів у закритих приміщеннях без глядачів та в обмеженій кількості глядачів (не більш як 50%) на відкритих спортивних спорудах за умови дотримання учасниками таких заходів відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю за станом здоров’я учасників.

Фото з трансляції засідання Штабу на сторінці Сергія Надала у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео