Юля Вітюк

Прибирають сміття і садять дерева: у Великоберезовицький громаді подбали про довкілля (фото, відео)

IMG_2709

У громадах Тернопільщини продовжують проводити толоки та висаджувати дерева. Зокрема така екоініціатива відбулась у Великоберезовицькій громаді, де небайдужі зібрались, щоб прибрати територію та посадити дерева. 

- Приємно, коли чисто. Не чекаємо, що хтось зробить це за нас, а робимо самі, - ділиться Юлія Тимчій, жителька смт. Велика Березовиця.

- Сьогодні багато людей Великоберезовицької громади, працівники селищної ради, садочку, школи, прийшли, щоб прибирати сміття, яке інші, несвідомі люди, накидали. Як то кажуть, головний принцип, що чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять, - розповідає Володимир Тимчій, депутат Тернопільської районної ради. 

Навели порядок біля пам’ятників, доріг і комунальних закладів. Добряче довелося працювати на вулиці Енергетична, в сторону місцевого кладовища. Сюди часто звозять сміття та залишають у полі, між кущами та деревами. 

- Йдуть Великодні свята і люди будуть йти на цвинтар. Потрібно, щоб тут був порядок і жителі прилеглих територій розуміли, що не можна просто так вивозити сюди сміття, - говорить Олександра Чура, секретарка Великоберезовицької селищної ради.

IMG_2708
IMG_2708

- Стараємося, щоб люди бачили цю роботу і просто не смітили, тоді не буде що прибирати, - розповідає Віталій Сушевський, житель смт. Велика Березовиця.

Місцеві мешканці щороку збираються на такі толоки. Тут переконані, що благоустрій громади залежить від свідомості кожного громадянина.

[embed]https://youtu.be/e4hUdh_JR-Y[/embed]

Відео Павла Лящинського

Фото: скріншот з відео

Вибір читачів за тиждень

Відео