Олеся Поліщук

Один із місцевих судів Тернопільщини скаржиться на недофінансування

kartynka_zvernennya_1000.667_3

Зборівський районний суд Тернопільщини скаржиться на недофінансування.

-         У Зборівському районному суді Тернопільської області фінансовий колапс – голова суду повідомив про дефіцит коштів для виплати заробітної плати працівникам апарату суду, - інформує пресслужба Вищої ради правосуддя.

Станом на 30 квітня 2021 року фактична кількість суддів становить 3 особи, штатним розписом передбачено 4 посади суддів.

Згідно з даними Державної судової адміністрації України за 2020 рік у провадженні Зборівського районного суду Тернопільської області перебувало 2741 справа і матеріали, з яких 2696 надійшли у звітному періоді.

Навантаження одного судді в середньому становить 899 справ на рік.

При цьому в Зборівській міській територіальній громаді проживає 5832 осіб, які є потенційними користувачами судових послуг.

-         Вища рада правосуддя вкотре наголошує, що недофінансування судової влади є прямим втручанням у її незалежність і, як наслідок, позбавляє громадян доступу до правосуддя, - йдеться в повідомленні пресслужби ВРП.

Вища рада правосуддя закликає органи виконавчої та законодавчої влади об’єднати зусилля задля відновлення гарантованого належного фінансування потреб судів, недопущення відтоку кваліфікованих кадрів із судової системи, недопущення припинення роботи судових установ та порушення прав громадян на доступ до правосуддя.

Фото ВРП

Вибір читачів за тиждень

Відео