Юля Вітюк

Посол Узбекистану під час візиту у Тернопіль відвідав медичний університет та ЗУНУ (відео)

IMG_3345 (1)

У рамках офіційного візиту знайомства на Тернопільщину посол Республіки Узбекистан відвідав два вищих навчальних заклади: Тернопільський національний медичний університет імені Івана Горбачевського та Західноукраїнський національний університет.

Ми зараз стараємося розвивати багатосторонні зв’язки і сегмент освітній дуже важливий. Ми розуміємо ті виклики, які зараз переживає освітня сфера України. Я думаю, просування бренду і число студентів буде рости, тому що стремління до хорошої, якісної освіти було є і буде, і ми сьогодні дуже активно розвиваємо узбецько-українську взаємодію, говорить Алішер Курманов, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Узбекистан в Україні.

IMG_3347
IMG_3347

Освіта і університети це не тільки знання, це і частина економіки. Дуже важливо, щоб наші університети розвивалися і здобували престиж на світовому рівні і побільше сюди їхали іноземні студенти, які будуть вести сюди фінансовий ресурс, розповідає Іван Чайківський, народний депутат України («За майбутнє»).

Спільно з ректорами та викладачами вишів окреслювали напрями можливої співпраці. 

По узбецьких університетах будемо зацікавлені в будь-якій співпраці в будь-якому напрямку медицини. Нас більше зараз цікавить питання філії, щоб наші викладачі могли туди їхати викладати, наголошує Михайло Корда, ректор Тернопільського національного медичного університету.

Говорили також про програми обміну студентами та створення спільних наукових проєктів. 

Я думаю, що ми виведемо на новий рівень відносин Міністерства освіти України з Республікою Узбекистан. Все зробити для того, щоб якомога більше створити умов для навчання узбецьких студентів, говорить Андрій Крисоватий, ректор Західноукраїнського національного університету.

Зустрічали в Західноукраїнському національному університеті гостя з короваєм, підіймали узбецький та український прапори і співали гімн. Також в знак дружби між країнами висадили дерево на території навчального закладу.

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео