21 Червня 2021, Понеділок


Фотофакт
На Тернопільщині відкрили ще один пам’ятник Кобзарю (фотофакт)

На Тернопільщині діятиме Почесне консульство Сенегалу

На Тернопільщині дуже люблять ключі, які допомагають перевірити на чесність бізнес-партнерів

Фотофакт
На ринках Тернополя з’явилися перші кавуни (фотофакт)

У вівторок у частині Тернополя не буде світла

Фоторепортаж
Прогулянки Тернополем. Поки ви не на морі (фото)

Фотофакт
Арсен Мірзоян зняв кліп у Кременці, на Замковій горі (фото)

На Тернопільщині за добу зафіксували 6 нових випадків COVID-19

Тернополянам на замітку: гривня з доларом продовжують боротьбу

Тернопільщина вшанує 80-ті роковини розстрілів у тюрмах Західної України

Правоохоронці викрили тернополянку, яка оформила кредит на сестру

Це цікаво
21 червня в історії Тернопільщини

20 Червня 2021, Неділя


Погода
Стратилат грозами багатий

Фотофакт
Голова «ковбасної столиці Тернопільщини» виготовив візитки із в’яленого м’яса (фотофакт)

Молодь Тернопільщини запрошують на табір, що гартує тіло й дух 

Про колонізацію Марсу після пандемії розповів тернополянам на фестивалі «Ї» Макс Кідрук

Фоторепортаж
Мандрівки Тернопільщиною. На пам’ять (фото)

Тарас Прохасько привіз тернополянам на фестиваль «Ї» книгу, яку наговорив журналістці

Фотофакт
Два рятувальники з Тернопільщини отримали ордени (фото)

Фоторепортаж
Далека та дивовижна Ірландія Максима Беспалова на сцені фестивалю «Ї» (фото)

Чортківська «газовня» пригрозила припинення газопостачання: кому та чому?

На ринках Тернополя вже торгують лісовою суницею

Фоторепортаж
Прогулянки Тернополем. Слід літа (фото)

Звання “Заслужений лікар України” присвоєно двом медикам з Тернопільщини

Британець видобуває криптовалюту на енергії з коров’ячого гною (Агроновини)

Викрадачку велосипеда впіймали у селі на Тернопільщині

Головний податківець Тернопільщини помітив зловживання з боку бізнесу

Фоторепортаж
Магія поезії та драйв слова: чим запам’ятався 4 день «Мистецького фестивалю «Ї» (фото)

Фоторепортаж
Мандрівки Тернопільщиною. Хто плете вінки для будинків (фото)

Без газу на дві доби залишиться 41 населений пункт Тернопільщини

Юрко Іздрик у Тернополі: «З віршами я прощаюся сьогодні привселюдно, у вашій присутності»

За добу зареєстровано 11 нових випадків захворювання на Ковід

Лютий поетичний марафон: чим дивували письменники гостей фестивалю «Ї» (фото)

Це цікаво
20 червня в історії Тернопільщини

19 Червня 2021, Субота


Погода
Святий Федот тепло дає – жито в золото веде

Олександр Ірванець розповів тернополянам на фестивалі «Ї» про те, що таке «3+2»

Відео
З ініціативи команди Чайківського у Чистилові відремонтують дорогу (відео)

Фоторепортаж
Прогулянки Тернополем. Де знайти рівновагу? (фото)

У Тернополі польські письменники презентували свої книги про україно-польське прикордоння

Фоторепортаж Це цікаво
Ароматна й тепла справа (фото)

Борщів готується до встановлення рекорду

Фоторепортаж
Мандрівки Тернопільщиною. Тільки, коли приглянутися (фото)

Поліцейські встановлюють обставини загадкової смерті подружжя з Тернопільщини

У селі на Тернопільщині понад добу шукають чоловіка, який зник із велосипедом

Сьогодні в топ-продажів на ринках Тернополя – снопики шавару-лепехи

Анонс
У Тернополі відбудеться «Олімпійський день–2021»

В Україні олія подорожчала на 75% (Агроновини)

Ще одна країна відкриє кордон для вакцинованих жителів Тернопільщини

Хедлайнери фестивалю «Файне місто» 2021 перенесли свої виступи на наступний рік

Завідувачка сільської амбулаторії однієї з ОТГ Тернопільщини стала кандидатом наук

Фоторепортаж
Прогулянки Тернополем. Чому нас вчить архітектура? (фото)

Фоторепортаж
Марк Лівін, Дара Корній, брати Капранови, Дмитро Лазуткін та «Лінія Маннергейма»: підсумки 3-го дня фестивалю «Ї» (фоторепортаж)

Сезон полуниці в Україні офіційно відкрито (Агроновини)

Хоча цього року старт був трішки із запізненням, в порівнянні з попередніми роками через тривалі низькі температури повітря, очікування щодо врожаїв даної ягоди оптимістичні. 

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомляє Український клуб аграрного бізнесу, пише agronews.ua.

– В Україні виробляється близько 55-60 тис тонн полуниці в рік. При цьому, близько 88% виробляється домогосподарствами для задоволення власних потреб та часткову подальшу реалізацію на ринках. Відповідно лише 12% полуниці виробляється на підприємства різних розмірів. 

Минулого сезону обсяги виробництва полуниці були скорочені через заморозки навесні 2020 року. Цього року, станом на середину травня, насадження полуниці не постраждали від заморозків, тому при сприятливих подальших погодних умовах цього року очікуються більша пропозиція на ринку. Тим паче, що висока ціна на полуницю минулого року додатково простимулювала виробників збільшити насадження, – розповідає Світлана Литвин, аналітик УКАБ.

В Україні присутні як експортні, так і імпортні поставки полуниці, але вони відбуваються в різні періоди у відповідності з сезонністю власного українського виробництва. При цьому експортні поставки полуниці значно перевищують імпортні.

Так, в 2020 році було експортовано 2,7 тис тонн даної ягоди, при цьому імпортовано 0,6 тис тонн. В 2019 році розбіжність була ще більшою: 3,9 тис тонн проти 0,1 тис тонн. Основними покупцями української полуниці були європейські країни, левову частку серед яких займають поставки в Польщу (в 2020 році – 53%).

Хоча на даний момент ціна на полуницю достатньо висока, варто очікувати на її зниження протягом найближчих двох тижнів по мірі збільшення її пропозиції на українському ринку.

Джерело: agronews.ua

Перші органічні гарбузи з’явилися на ринку Європи

Перші органічні гарбузи, вироблені в Чилі, вже прибули до Європи, забезпечивши нову нішу виробництва цього органічного овоча, який широко споживається на півночі континенту.

Про це повідомляє freshplaza, пише agronews.ua.

– Ми вже працювали з цим продуктом разом з аргентинським виробником гарбузів, який виробляє їх більше 15 років у провінції Мендоса, але це перший рік, коли ми будемо продавати чилійські, – говорить Скарлет Гонсалес із бельгійської фірми Greenline Gate.

– Їх вирощував чилійський виробник лохини з великим досвідом в органічному виробництві, який вирішив внести інновації та спробувати цей продукт. Насправді гарбуз, який ми отримали тиждень тому, є першим і єдиним чилійським органічним  на даний момент, – каже вона.

Цей сорт – також відомий як потімаррон – невеликий, важить від 0,5 до 2 кг і має насичений оранжевий колір. За словами Скарлет, він незвичайний тим, що його легко готувати та обробляти, а також він має хороший термін зберігання; характеристики, які дали попит на нього під час пандемії, враховуючи підвищену обізнаність про переваги здорового харчування та споживання органічних продуктів.

– Однак на їх виробництво в Чилі все ще вплинули деякі проблеми. -Перш ніж висівати гарбузи, нам довелося імпортувати органічне насіння від повністю сертифікованого голландського спеціаліста та дотримуватись відповідних санітарних норм, щоб мати змогу ввести насіння в країну. Азартна гра та ризик для виробника, оскільки це спричинило величезні витрати на товар, який, певним чином, був недостатньо відомим у цій місцевості, однак ми дуже задоволені результатом, – говорить Скарлет.

За словами менеджера з продажу, більша частина органічних гарбузів з Хоккайдо, що споживаються в Європі, виробляється в основному в Південній Африці чи Новій Зеландії, але в травні та червні є прогалина, яку може заповнити Чилі, де виробництво розпочнеться дещо пізніше.

Джерело: agronews.ua

Фото з дописів

302

Залишити коментар

прайс-на-рекламу
Схожі матеріали

Інші публікації автора