Віра Олександрович

Поліціянтку на Тернопільщині спіймали на розголошенні державної таємниці

СБУ

На Тернопільщині співробітники Служби безпеки України (СБУ) підозрюють колишню працівницю поліції в розголошенні державної таємниці.

Як повідомили у Секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в області, спецпризначенці викрили співробітницю режимно-секретного органу одного із підрозділів Національної поліції Тернопільщини на розголошенні важливих відомостей.

- Під час досудового слідства встановили: офіцер поліції діяв всупереч встановленому порядку оформлення допуску і надання доступу до інформації із обмеженим доступом, - кажуть в управлінні СБУ. - Без передбачених законодавством підстав вона ознайомлювала своїх колег із матеріалами оперативно-розшукової діяльності та проведення негласних розшукових дій. Своїми діями поліціянтка допустила розголошення даних, визначених у Зводі відомостей, що становлять державну таємницю.

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 328 Кримінального кодексу України – «розголошення відомостей, що становлять державну таємницю» - слідчі Територіального управління Державного Бюро Розслідувань (ДБР) повідомили зловмисниці про підозру. Наразі вказана особа вже звільнена із лав Національної поліції. Слідство триває під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури.

Фото надане Сектором взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в області

Вибір читачів за тиждень

Відео