Віра Олександрович

Головний медик Тернопільщини: «Система не пропустить тих людей, які хочуть ревакцинуватися швидше» 

Ярмоленко

Аж 19 тисяч доз вакцини AstraZeneca отримали на Тернопільщині сьогодні, 8 червня. Препаратами із цієї партії краянам, які вже отримали одне щеплення, проводитимуть ревакцинацію.

Про це повідомила директорка обласного департаменту охорони здоров'я Ольга Ярмоленко.

– Ми отримали 19 тисяч доз вакцини AstraZeneca. Її будуть використовувати для ревакцинації тих осіб, які були вакциновані 12 тижнів тому препаратом AstraZeneca Covishield, – пояснює вона.

За словами фахівців, ревакцинацію можна проводити не раніше, ніж через 12 тижнів. Тому, за словами Ольги Ярмоленко, система сама не пропустить тих людей, у яких цей термін коротший.

– Запрошуватимуть людей на повторну вакцинацію працівники Центрів медико-санітарної допомоги, – уточнює начальниця. – Тобто самим людям робити нічого не треба. Якщо вони отримали першу дозу вакцини, то їхні дані є в базі.

Додамо, у вихідні в Тернополі працював тимчасовий центр вакцинації для людей, які зареєструвалися на імунізацію у додатку «Дія». До фахівців за 2 дні звернулося 752 людини. На думку Ольги Ярмоленко, це засвідчує високу свідомість жителів краю. Вже у наступні вихідні – 12 і 13 червня центр вакцинації продовжить вакцинувати тих, хто реєструвався у додатку «Дія», за адресою: просп. Злуки, 45, Центр дозвілля і молодіжних ініціатив ім. О. Довженка.

Фото зі сторінки Тернопільська обласна державна адміністрація у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео