Олеся Поліщук

Донори крові отримали відзнаки від Тернопільської обласної ради 

35159171_889648277873677_5512123137484914688_n-960x480

Цінним подарунком та подяками голови Тернопільської обласної ради з нагоди Всесвітнього дня донора крові відзначено наших краян, причетних до цієї благородної справи. 

Розпорядження про це підписав голова ради Михайло Головко.

За активну громадянську позицію, популяризацію донорства крові у Тернополі та області, вагомий внесок у розбудову волонтерського руху, відданість народу України годинником голови Тернопільської обласної нагороджено керівника громадської організації «Я ДОНОР» Романа Ничвидюка.

Подяками голови Тернопільської обласної ради відзначено постійного донора крові, громадського активіста Дмитра Сороку, представників ГО «Я ДОНОР» Олександра Хому та Ольгу Ценайко.

Всесвітній день донора крові відзначається 14 червня. Рішення про його встановлення було прийнято у травні 2005 року на Всесвітній асамблеї охорони здоров’я в Женеві.

Цей день є своєрідним виявом вдячності мільйонам людей, які рятують життя і зберігають здоров’я інших людей, здаючи свою кров. Власне, саме слово донор походить від латинського dono – дарую.

Крім того, у цей день звертається увага на необхідність регулярної здачі крові для запобігання її дефіциту в лікарнях та клініках, особливо в країнах, де кількість донорської крові вкрай обмежена.

Як повідомляв «Терен», тернополяни зможуть пройти онлайн-тренінг «Донорство крові».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео