Тернополянам на замітку: чого почати знайомство із SUP-серфінгом

1

У попередніх публікаціях ми говорили про сапсерфінг як вид спорту і те, з чого варто почати знайомство із сапою.

Сьогодні піде мова про вибір дошки.

Отже, коли початківець SUP-райдер замислюється про купівлю власної дошки, він безперечно запитує себе про їх різновиди, чим відрізняються надувні дошки з круглим носом від гостроносих. Виникають запитання: які ж дошки краще підходять для катання по річці, а які – для веслування по озеру? Які будуть більш стійкими, а які – швидшими?

Перше, що потрібно знати новачку, - це мету використання дошки. Чи буде вона використовуватись для спокійного катання по озеру, чи для екстремального серфінгу, чи для довгого походу на сапах?

Усе залежить від місця, де і як ви плануєте кататися, визначається форма носа дошки: найпростіша і поширена з круглим носом дошка або швидша дошка з вузьким носом.

Після того, як ви визначилися, для чого хочете використовувати сапборд, поставте собі ще одне запитання: чи буде це одиночне катання, чи ви хочете посадити до себе на борт пасажира чи чотирилапого друга? Для парного катання краще обирати ширшу і об’ємну дошку. Також об’ємні борди підійдуть для райдерів-важковаговиків.

Вартість більш-менш пристойної дошки починається від 200-300$. До такої дошки швидше за все у професіоналів будуть зауваження: скромне оснащення, нерівні шви, не зовсім професійна проклейка, але для початківця чи для використання вряди-годи, свою функцію вони будуть виконувати чудово. Можливо така дошка швидко втратить свій товарний вигляд, але вона залишиться дошкою, на якій можна буде плисти впевнено.

Якщо ви задумались про професійний сапсерфінг, то радимо придбання дошки оформляти через офіційного дистриб’ютора і отримати гарантію на придбаний вами товар.

Останні роки сапсерфінг у Тернополі набирає неабиякої популярності. Адже цим різновидом активного відпочинку захоплюються усі, хто бодай раз спробував його. Сапсерфінгом може зайнятися практично кожен тернополянин не покидаючи рідного міста. Не обов’язково купувати надувні дошки, адже вартість оренди на Дальньому пляжі настільки доступна, що можна кататися регулярно.

А ви вже пробували стояти на сапборді на Тернопільському ставі? Обов’язково поділіться своїми коментарями та враженнями. А усім, хто тільки вирішив спробувати себе у цьому різновиді спорту – бажаємо успіху!

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео