У Чорткові повністю готові до можливої нової хвилі COVID-19

3536548351d9c9cf139bf3140481d9f8

Все більше людей починають довіряти вакцинації, нових випадків інфікування ковідом наразі майже не фіксують, а Чортківська лікарня, зі слів в.о. головного лікаря, повністю готова до можливої нової хвилі коронавірусу. У четвер, 22 липня, відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Чортківській міській раді. 

Завідувач Чортківського міськміжрайонного відділу ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України» Микола Михайлюк: «За останні 15 днів у Чортківській громаді зафіксовано три випадки інфікування корона вірусом. Зараз значно менше людей тестується, приблизно 20-25 за день, а в кризові періоди раніше було значно більше за сотню. Епідеміологи прогнозують черговий спалах у середині вересня – жовтні. Який він – новий штам «Дельта» – поки що ніхто із впевненістю не може сказати. Втім, якщо у найближчі місяці нам вдасться вакцинувати до 70% жителів громади від 18 років – ми точно значно легше перенесемо нову хвилю ковіду».

В.о. головного лікаря Чортківської міської центральної лікарні Ростислав Шульський: «У інфекційному відділенні зараз є четверо хворих на ковід, двоє з них підключені до кисневих концентраторів. Станом на сьогодні лікарня повністю забезпечена всім необхідним для протистояння пандемії. У резервах – 6,9 тонн кисню та 68 кисневих заповнених балонів. Медичні працівники забезпечені якісними засобами індивідуального захисту». 

Головний лікар Чортківського центру первинної медико-санітарної допомоги Ярослав Ратушняк: «Зараз активно займаємось вакцинацією. Створили перший пункт масової вакцинації у приміщенні Чортківського фахового медичного коледжу. Пункт працює у середу, суботу та неділю з 9 до 15 год. За останні три дні вакцинували 1300 людей! Препарат AstraZeneka використовуємо для ревакцинації (введення другої дози), також є CoronaVak, Pfizer, незабаром з'явиться і Moderna». 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео