Орест Сарматський

У музеї в Тернополі побільшало на 81 картину

226192332_1539880039693559_154694150869933403_n (Copy)

Колекцією графічних картин самобутнього художника, члена Національної спілки художників України Остапа Гончара поповнилися фонди Тернопільського обласного краєзнавчого музею.

Як повідомляє заступник директора з питань розвитку і комунікацій музею Роман Мацелюх, митець завітав до музею, аби подарувати свою колекцію графічних картин та каталогів з персональних виставок.

- Це - 81 графічна робота. Картини виконані у техніці лінориту та об'єднані у 7 тематичних серій: «Створення світу», «Знаки Зодіаку», «Наш спільний дім», «Персоналії», «Сон розуму», «Франкініана» та «Філософські роздуми», - зазначає Роман Мацелюх.

Остап Гончар народився 1937 року в с. Мозолівці Підгаєцького, нині Тернопільського району. Закінчив Бережанське педагогічне училище, фізичний факультет Львівського Національного Університету імені Івана Франка. Понад п’ятдесят років працював вчителем фізики в освітніх закладах Львова: середній школі № 68, методистом в Обласному інституті підвищення кваліфікації вчителів фізики та викладачем у Львівському військовому ліцеї імені Героїв Крут.

Свій вільний час присвячує мистецтву. У живописі малює переважно олійними фарбами на картоні, фанері, склі. У графіці працює у техніці лінориту. Бере активну участь у виставковій діяльності творчого об’єднання «Джерело», до кожної з виставок видає каталоги. Лауреат виставки на ВДНГ Москва (1987р.). Видав три поетичні збірки та історію Мозолівки. Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео