1000 гривень і 400 доларів – плата шахраєві за неправдиву інформацію

moshenniki

Чергова жертва  шахрайства «Ваш син у поліції» віддала гроші зловмисникам. 82-річна тернополянка допомогла коштами не сину, а аферистам.

Тривожний дзвінок пролунав у квартирі пенсіонерки близько 17 години 7 лютого. Мати повірила у слова псевдополіцейського, який розповів про кримінальний проступок її сина. Абонент зазначив, що проблеми з поліцією можна вирішити за певну суму коштів.

Вдома у жінки зберігалося лише 1000 гривень і 400 доларів. Шахрай погодився на цю суму. Через деякий час до помешкання тернополянки навідався невідомий. Йому жертва і віддала всі гроші.

Старенька таки розповіла про свою біду сусідці, яка чула про подібні афери і порадила потерпілій зателефонувати в поліцію. За фактом злочину відкрито кримінальне провадження.

Незважаючи на те, що свідомих громадян, які не перераховують кошти, а одразу телефонують поліцейським все більшає, аферисти все ж знаходять довірливих жертв.

Правоохоронці вкотре наголошують не довіряти невідомим і перевіряти почуту по телефону інформацію. Не поспішайте платити за порятунок родича. Шахраї розраховують на вашу паніку і розгубленість, тож будьте розсудливими! Навіть просте запитання, як звати родича, що потрапив у біду, може врятувати вас від втрати чималих коштів!

Вибір читачів за тиждень

Відео