Дарія Шевченко

Лайфхаки для тернополян: 17 ефективних способів позбавлення від різних видів кашлю

depositphotos_114081772-stock-photo-young-man-coughs

Багато людей використовували різні способи позбавлення від надокучливого кашлю. Однак далеко не всі на 100% справлялися із поставленою задачею. 

Тому представляємо вам 17 найефективніших способів. До слова, усі вони без лікарських препаратів.

Про це пише сайт «Kenguru».

1. Наріжте редьку маленькими кубиками, покладіть в  антипригарну каструлю і посипте цукром. Запікайте в духовці 2 години. Утворену масу протріть, відіжміть, сік перелийте в скляну посудину. Приймайте по 2 ч. л. 3-4 рази на день перед їжею і на ніч перед сном.

2. Варені та печені груші – прекрасний засіб при сильному кашлі. Відвар сушених груш допомагає і при високій температурі, він втамовує спрагу. Тому, 1 стакан подрібнених сушених груш залийте 500 мл води, варіть 20 хвилин. Настоюйте його кілька годин, а потім процідіть. Пийте по 100 мл 4 рази на день за 30 хвилин до їди.

3. Для полегшення виділення мокроти пийте брусничний сік з медом або брусничний сироп по 1 ст. л. кілька разів протягом дня. Одночасно пийте замість чаю відвар з листя або сушених плодів суниці.

4. При сухому кашлі проводьте інгаляції. Подрібніть і змішайте 1 ст. л. листя евкаліпту, 1 ст. л. квіток календули і 1 ст. л. кореня солодки. 1 ст. л. збору залийте 200 мл окропу. Настоюйте 5-10 хвилин, потім вдихайте пар.

Увага! Дітям 2-3 років інгаляції робити не можна, не рекомендовані дії вони і при високій температурі!

5. Для лікування застарілого кашлю застосовуйте компреси. Змішайте 1 ст. л. борошна, 1 ст. л. сухої гірчиці, 1 ст. л. соняшникової олії, 1 ст. л. меду і 1 ст. л. горілки. Підігрійте суміш, постійно помішуючи. Після того нанесіть суміш на марлеву пов’язку і прикладіть до грудей. Зверху накрийте поліетиленом, укутайте теплим шарфом. Тримайте до охолодження компресу.

6. Подрібніть 2 стиглих банани, залийте 200 мл гарячої води, кип’ятіть 10 хвилин, процідіть та додайте мед. Пийте лише теплим.

7. 100 мл свіжого соку редьки або моркви змішайте з 100 мл молока або медового напою. Пийте по 1 ст. л. 6 раз в день.

8. Змішайте 1 ст. л. оцту, 1 ст. л. оливкової олії та 1 ст. л. камфори. Просочіть цією сумішшю вовняну тканину і прикладіть до грудей.

9. 10 плодів фініків залийте 500 мл води і варіть 30 хвилин. Процідіть та відіжміть. Пити цей узвар варто при сухому кашлю і лише гарячим.

10. 30 г родзинок настоюйте в холодній кип’яченій воді 45 хвилин. Відкиньте на друшляк. Ізюм з’їжте перед сном, запиваючи гарячим молоком. Засіб допомагає навіть при сильному кашлі.

11. Від дитячого кашлю є наступна суміш. Натріть на дрібній тертці 1 яблуко, 1 цибулину і 1 моркву приблизно однакової ваги. Додайте 2 ст. л. меду, добре перемішайте. Давайте дітям по 1 ч. л. в теплому вигляді 4-5 разів на день.

12. Змішайте 2 ст. л. тертих яблук, 2 ст. л. меду і 1 ст. л. тертої цибулі. Приймайте теплим по 1 ч. л. 4-7 раз в день.

13. Подрібніть і змішайте 1 ст. л. сушеного листя смородини і 1 ст. л. липового цвіту. 1 ст. л. збору залийте 200 мл окропу. Настоюйте 30 хвилин. Пийте в теплому вигляді, як чай, 3-4 рази на день.

14. Змішайте 300 г вершкового масла, 300 г меду, 200 г цукру і 100 г натурального масла какао або порошку какао. Нагрійте на водяній бані, помішуючи, але не доводьте до кипіння. Коли маса стане однорідною, зніміть з вогню. 1 ст. л. суміші розведіть у 200 мл гарячого молока. Пийте гарячим 3-4 рази на день і обов’язково на ніч.

15. Пом’якшити кашель і полегшити вихід мокротиння допоможе наступний рецепт. Змішайте 2 ст. л. меду і 2 ст. л. спирту (або горілки), додайте 1 сирий жовток. Приймайте суміш по 1 ч. л. 3 рази на день перед їжею.

16. Вогняне молоко від кашлю. 10 цибулин наріжте кубиками, подрібніть 1 головку часнику. Залийте 500 мл молока, варіть до розм’якшення. Додайте в суміш м’яту і липовий мед. Настоюйте 1 годину, процідіть. Пийте, по 1 ст. л. декілька разів в день.

17. Льодяники від кашлю з меду та імбиру. 250 г меду і 1 ч. л. подрібненого кореня імбиру покладіть в каструлю з антипригарним покриттям і варіть до загустіння. Готовій суміші дайте трохи застигнути. Розділіть на 15 льодяників. З’їдайте 2-3 льодяники в день. Через 3-5 днів кашель пройде.

Будьте здоровими та не хворійте.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео