Віра Олександрович

2017-й на Тернопіллі стане Роком Української Повстанської Армії (фото)

unnamed-4

Роком Української Повстанської Армії стане 2017-й на Тернопіллі.

Окрім того, у рішенні обласної ради від 30 листопада передбачили, що із нового року ветерани ОУН-УПА отримуватимуть щомісячну доплату до пенсії - 500 гривень із бюджету краю.

unnamed
unnamed

- Якщо взяти і подивитися на статистику, ветеранів ОУН-УПА сьогодні в області є – 455 осіб, - каже перший заступник голови обласної ради Василь Деревляний. - Нехай Господь Бог їм дає здоров’я і довгі роки життя! Якщо глянути в розрізі районів: у Бережанському їх – 19, у Борщівському – 17, у Бучацькому – 21. У Тернополі живуть 53 ветерани. Тобто, я думаю, ми із обласного бюджету – по 500 гривень, а міські і районні ради, а також громади виділили б щось зі свого бюджету. Нехай би ті люди отримували по 1000 гривень кожного місяця.

unnamed-3
unnamed-3

Це рішення передбачає також рекомендації Тернопільській обласній держадміністрації створити оргкомітет із відзначення 75-ї річниці утворення УПА. До 20 грудня там повинні розробити заходи щодо святкування ювілею. Про те, що також відбувалося на сесії 30 листопада, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

unnamed-1
unnamed-1

unnamed-2
unnamed-2

Фото і відео автора

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео