Тамара Коблик

3 роки сидітиме за ґратами ухилянт з Тернопільщини

Вирок набрав законної сили

До 3 років позбавлення волі засуджено військовозобов’язаного з Кременеччини за ухилення від призову на військову службу. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Суд апеляційної інстанції залишив в силі вирок Кременецького районного суду, яким до 3 років позбавлення волі засуджено військовозобов’язаного, мешканця села Старий Тараж, за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період (ст. 336 КК України).

Прокурор довів у суді першої та апеляційної інстанцій, що засуджений перебував на обліку в територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки як військовозобов’язаний.

Після оголошення та проведення мобілізації у зв’язку з військовою агресією проти України чоловік пройшов медичний огляд та був визнаний у квітні 2023 року військово-лікарською комісією придатним до проходження військової служби у Збройних Силах України.

Отримавши повістку для відправлення до військової частини, не маючи правових підстав на відстрочку, він заявив, що відмовляється від проходження військової служби, віддав повістку і самовільно покинув приміщення територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

І хоча захисник засудженого просив про пом’якшення покарання для свого клієнта, ухвалою Тернопільського апеляційного суду скаргу сторони захисту залишено без задоволення, а вирок суду першої інстанції без змін.

Відтак, військовозобов’язаний, що знехтував обов‘язком захищати Батьківщину у період воєнного стану під час військової агресії ворога, проведе 3 роки за ґратами.

Вирок набрав законної сили.

Нагадаємо, напередодні суд апеляційної інстанції задоволив скаргу прокурора на вирок Гусятинського районного суду та призначив реальну міру покарання жителю м. Копичинці за ухилення від призову на військову службу під час загальної мобілізації в країні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео