Віра Олександрович

На Тернопільщині дотримуються традицій, тому боргів не люблять

Борг11

Бізнесмени на Тернопільщині вже віддали державі заборгованих 3,5 млн грн.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Є така традиція - розпочинати новий рік без боргів, проте бізнес – справа ризикова, - визнають у податковій. - Так склалося, що 171 юрособа все ж допустила заборгованість із податкових платежів. Однак у січні ці боржники виплатили 3,5 млн грн податкового боргу. Причому 117 із них повністю звільнилися від заборгованості, сплативши у бюджети 1,7 млн грн.

Відтак до зведеного бюджету вдалося мобілізувати 1,7 млн грн. До державної казни залучили 1,1 млн грн.

- Упродовж січня фахівці управління із роботи з податковим боргом ГУ ДПС у Тернопільській області підготували матеріали щодо 8 юридичних осіб для подання заяв до суду, щоби отримати дозвіл для погашення податкового боргу за рахунок стягнення готівкових (безготівкових) коштів, - кажуть податківці. - Адже сума податкового боргу цих суб’єктів господарювання склала 12,9 млн грн. Крім того, підготували матеріали щодо стягнення на активи фізосіб через органи державної виконавчої служби стосовно 13 платників податків-фізичних осіб на суму податкового боргу 1,7 млн грн.

До речі, із початку року за рахунок реалізації безхазяйного майна до зведеного бюджету надійшло 26,6 тис. грн. Зокрема, до державної казни спрямували 11,4 тис. грн, а до місцевих – 15,2 тис. грн.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео