Оксана Бучко

Тернополяни ностальгують за радянською епохою (фото)

86970196_2572107683026718_7336967098452672512_n

Літній кінотеатр в парку Т. Шевченка згадують тернополяни. А ще сумують з приводу закриття кінотеатру ім. Довженка, де крутили фільми на плівці.

Старе фото літнього кінотеатру опублікував Віктор Мадрі. Він розповів, яким запам’ятався йому кінотеатр. Це клумба і невеличкі черги за квитками перед сеансом, 60 -70-ті роки.

Під фото тмістяни скаржаться на закриття кінотеатру ім. Довженка.

- Я сьогодні був в кінотеатрі Довженка, там де кіноапаратна. Одним словом, все стоїть на місці, все робоче, - пише Роман Богай у коментарях. - Хочуть переробити його на центр дитячої творчості, а обладнання, де самі апарати стоять, розвалити! От так то валять радянську епоху!

Казав той старший чоловік, що працює до сьогодні: «просто не роблять тої плівки, що робили колись, тому воно стоїть і нікому не потрібне». Но зал, дистибюлі ще дуже в хорошому стані, але вийшов він зі сльозами, як почув, що приїхали з міської ради і йому сказали йти та більше не вертатися. Бо кінотеатр більше не буде ніколи існувати, а його лишили роботи, хоть він і сторожем рахувався до останнього дня.

Фото «Спільноти шанувальників історії та архітектури Тарнополя»

Вибір читачів за тиждень

Відео