Ростислав Фук

500 євро з людини: у Тернополі викрили чергову схему виїзду призовників за кордон (фото, відео)

Нелегальний бізнес організував керівник одного із тернопільських благодійних фондів, кажуть у поліції. Йому вже оголосили підозру

Керівника одного з благодійних фондів затримали правоохоронці на пункті пропуску «Шегині» під час чергової спроби нелегально вивезти за кордон чоловіка призовного віку. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

За версією слідства, підозрюваний, працюючи керівником однієї з благодійних організацій, надіслав у Тернопільську обласну військову адміністрацію листа з проханням про надання дозволу на ввезення гуманітарної допомоги на територію України, із неправдивою інформацією про військовозобов’язаного водія. Його дані були незаконно внесені до електронної бази даних «Шлях», що дозволило перетинати державний кордон України.

Правоохоронці затримали підозрюваного на пункті пропуску Шегині при спробі незаконно вивезти громадянина й вилучили 17,5 тис грн, які військовозобов’язаний заплатив «благодійнику» за організацію його переправлення до країн Євросоюзу, – кажуть у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Незаконні дії викрили працівники СБУ спільно з тернопільськими слідчими та прикордонниками. Спецоперацію проводили під керівництвом Тернопільської обласної прокуратури.

Чоловікові оголосили підозру за статтею 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Стаття передбачає позбавлення волі строком від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. До суду скерували клопотання про обрання чоловікові запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, неповнолітній киянин організував у Тернополі «бізнес» з організації виїзду чоловіків призовного віку за кордон.

Також, як писав Терен, автопарк та гроші братів Козаків, яких підозрюють у привласненні благодійних коштів, відправлять армії.

 

Фото Національної поліції  та Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео