Віра Олександрович

Аграрії Тернопільщини виплачують офіційні зарплати – від 10 до 70 тисяч (відео)

Довідка_Барна

У деяких аграрних господарства Тернопілля розмір середньої зарплати нині зріс до 10 тис. грн. Причому у нашому краї є господарства, які платять комбайнерам по 68 тис. грн на місяць, а дояркам – по 15 тис. грн.

Про це йшлося під час колегії Тернопільської обласної держадміністрації. Тоді й повідомили, що загалом за темпами росту реальної зарплати наш край уже посідає друге місце в державі. Таким результатом втішений голова обласної держадміністрації Степан Барна. Тим паче, суттєвим зростанням платні відзначилися саме сільськогосподарські підприємства, які у нашій області є чи не основними наповнювачами бюджету.

https://youtu.be/6rvGwfTCOeI

Нагадаємо, упродовж першого півріччя 2017 року на Тернопільщині започаткували діяльність 3 тисячі 100 суб’єктів господарювання. При цьому вдалося створити майже 4 700 робочих місць. Така позитивна динаміка дає можливість говорити про те, що люди не шукатимуть долю за кордоном, а будуть працювати в області. Особливо такі зміни тішать Степана Барну в аграрному секторі краю, адже це обіцяє майбутнє для села.

https://youtu.be/oJfOYuEPC0A

За його словами, у січні-травні 2017 року суб’єкти господарювання приватного сектору економіки (юридичні і фізичні особи) прийняли на роботу 28 тисяч 311 працівників. Реальна заробітна плата зросла на 31,4%. Середньомісячна платня одного штатного працівника уже сягнула 5 тисяч 18 грн. Хоча на багатьох підприємствах краю робітникам платять набагато більше, причому – офіційно, тобто зі сплатою усіх передбачених законом податків. А відповідні надходження до бюджетів – це реальний ресурс, акумульований сьогодні у територіальних громадах, селах і в органах місцевого самоврядування. Його можна спрямувати на вирішення нагальних питань на покращення життя на місцях - зокрема і розвитку області - загалом.

Втім, не всюди картина настільки «веселкова». Так, деякі райони краю суттєво відстають за показниками рівня зарплати від інших. Дехто із керівників навіть намагався за це на колегії виправдатися.

https://youtu.be/GZh_npZ1mOk

Про що ще йшлося на колегії ОДА, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео