Орест Сарматський

Агресія Росії може вплинути на імпортно-експортні операції в агросекторі (Агроновини)

2802 (Copy)

Згідно з інформацією українських та західних урядових і розвідувальних джерел, Росія розробляє сценарій військового наступу на Україну.

В планах агресії Чорноморські порти України можуть бути однією з пріоритетних цілей РФ, що може дестабілізувати імпортно-експортну роботу.

Як розповіли аналітики KSE Institute виданню Forbes, Чорноморські порти України та критична інфраструктура є пріоритетними цілями Росії. Військова агресія вплине на кордони та імпортно-експортні операції. Це може зіштовхнути український бізнес із кризою ланцюгів постачання та може вплинути на експортноорієнтований бізнес у сільському господарстві та важкій промисловості.

- Залежно від конкретного сценарію агресії, відбудеться порушення пропозиції робочої сили, будуть неминучі матеріально-технічний хаос та потенційна військова мобілізація. Трудомісткі сектори, особливо ті, у яких зайнято значну чоловічу робочу силу (сільське господарство, енергетика, металургія, транспортні послуги), ймовірно, постраждають найбільше, — зауважили експерти.

Тому бізнесу радять переглянути рівень готовності до енергетичної кризи та кібератак.

- Варто скласти план постачання газу, електроенергії з альтернативних джерел і створити резервні запаси там, де це можливо. Те саме слід застосувати до потенційних кіберзагроз. Слід переглянути постачальників інформаційних технологій, впевнитись, що зберігаєте свої фінансові, бізнес- та кадрові дані на надійних серверах, — повідомили в KSE Institute.

Тим не менш, розглядається також оптимістичний сценарій, коли міжнародні дії та тиск на Росію будуть ефективними, а ціна потенційного військового вторгнення для РФ буде більшою, ніж потенційні вигоди.

Фото: з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео