Автобус буде: голова Чортківської громади виконав чергову обіцянку

school-bus

Із проханням забезпечити довезення дітей дошкільного віку та школярів до закладів освіти Заводської ОТГ звернулись жителі села Пастуше до голови Чортківської громади Володимира Шматька на зустрічі із ним 27 грудня минулого року. Через територіальну близькість до смт Заводське дітям із Пастушого зручніше навчатись у сусідній громаді, ніж їздити до Чорткова.

Тож, реагуючи на прохання жителів села, на черговому засіданні виконавчого комітету Чортківської міської ради ухвалили рішення про зобов’язання міжшкільного навчально-виробничого комбінату трудового навчання і професійної орієнтації учнів на безоплатній основі перевозити дошкільнят та учнів с. Пастуше шкільним автобусом до закладів освіти Заводської територіальної громади. Йдеться про 39 дітей.

Кошти на закупівлю паливно-мастильних матеріалів виділятимуться із бюджету Чортківської громади – з коштів платників податків.

Зауважимо, що через відсутність дошкільного навчального закладу та загальної середньої школи у селі Пастуше, діти завжди навчались у смт Заводське, втім раніше довезенням дітей до закладів освіти займалась влада району.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео