Більше 60 тис. грн. втратив житель Тернопільщини, бо довірився незнайомцю

авто-шахрайство

Хотів придбати автомобіль, здійснив передоплату, натомість залишився без грошей та транспортного засобу. У шахрайську пастку потрапив 43-річний житель Кременецького району. Поліцейські вживають заходи щодо розкриття злочину та застерігають краян від подібної афери.

До співробітників Кременецького районного відділу поліції звернувся 43-річний житель району з повідомленням про вчинення щодо нього шахрайських дій. За словами заявника, наприкінці минулого року він знайшов в Інтернеті оголошення про продаж автомобіля марки RENAULT Trafic. Зв’язався з продавцем. Останній пообіцяв йому доставити машину з Польщі. За свої послуги попросив завдаток. Для переконливості продавець скинув потерпілому копії свого паспорта, пише Досьє 102.

Незнайомець впродовж двох місяців годував обіцянками покупця пригнати йому автівку. Щоразу придумував різні причини чому затягується доставка і виманював у нього кошти. Як наслідок, заявник чотири рази перекидав гроші на рахунок зловмисника. Загальна сума – понад 64 тисячі гривень. Коли ж продавець перестав виходити на зв'язок, кременчанин зрозумів, що його ошукали.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 ККУ – шахрайство.

Поліцейські звертаються до краян не довіряти незнайомцям та не вестися на сумнівні пропозиції, а тим паче, коли мова йде про гроші. У жодному разі не перераховувати кошти наперед незнайомцям.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео